'Vefa Ile Beslenmeyen Her Sevgi, Sönmeye Mahkumdur'

Aile iletişim uzmanları, eşler arası sevginin sürekli canlı tutulması için vefa duygusunun her zaman ön...

Aile iletişim uzmanları, eşler arası sevginin sürekli canlı tutulması için vefa duygusunun her zaman ön planda olması gerektiğini belirtiyor. Sevgide esas olanın günün kutsallığı değil, yılın 365 gününe yayılarak vefa ile beslenmesi olduğunu vurguluyor.

Manavgat Kaymakamlığı Evlilik Okulu Projesi(EVOP) koordinatör aile iletişim uzmanı psikolog Arif Özutku, vefa ile beslenmeyen her sevginin karşılık görmediği sürece sönmeye mahkum olduğunu söyledi. Sevginin köz ateş gibi olduğunu sürekli beslenmesinin önemli olduğuna dikkat çeken Özutku, eşler arası sevgide, sevgiden ziyade vefanın önemli olduğunu kaydetti. Özutku, "Sevgide bir karşılık bekleme vardır. Vefalı eş olmada karşılık bekleme yoktur. Vefalı olmada her şartta bir ve beraber olma vardır. Günümüzde biz birimizi çok seviyoruz diyerek evlenen çoğu genç çift 6 ayı doldurmadan boşanmak istediklerini beyan ediyor. Hani siz birbirinizi çok seviyordunuz. Onun için sevgi tek başına bir anlam ifade etmiyor. Günümüz insanının kuru sevgiye değil, vefa ile beslenen sevgiye ihtiyacı var." diye konuştu.

Reklam
Reklam

14 Şubat'ın Sevgililer Günü yerine 'Vefalı Sevgi Günü' olmasından yana olduğunu bildiren Özutku, 40, 50 ve 60 yıl huzur içinde yaşayan çiftlerin evlilik sırrı incelendiğinde eşler arası sevgiden önce vefalı olmanın ön planda olduğunun görüleceğini söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz