Vefasız evlat!

Antalya'da kendisine zarar verdiği iddiasıyla demirden parmaklıklarla korunan bir odaya kapatılan 76 yaşındaki kadının dramı yürekleri sızlattı.

Antalya'nın Varsak Beldesi'nde oğlu tarafından 6 aydır kafes gibi bir odaya hapsedilmiş halde yaşayan 76 yaşındaki Kezban Zorlu'yu jandarma kurtardı. Kendisine zarar verdiği gerekçesiyle dışarı çıkmasına izin verilmeyen yemeği ve suyu demir parmaklıkların arkasına bırakılan yaşlı kadın hastaneye kaldırıldı.

Yaşlı bir kadının demir parmaklıklar arkasına hapsedildiği ihbarını alan Varsak Jandarma ekipleri, Varsak Belediyesi Zabıta ekipleri ile birlikte Sebahattin Zorlu'ya ait eve geldi. Kimsenin bulunmadığı evin arka tarafına geçen jandarma, özel olarak yapılmış ve kapısı demir parmaklıklarla örülmüş , icinde açık tuvaleti bulunan özel bir bölüm ve parmaklıkların arkasında bitkin halde bekleyen yaşlı bir kadınla karşılaştı.

Reklam
Reklam

Kapının vidalarının Jandarma tarafından sökülerek açılmasının ardından güçlükle ayakta kalabilen ve konuşamayan yaşlı kadın, yine zabıta ve jandarma tarafından, çağrılan ambulansa bindirildi. İlk muüyenesi ambulansın içinde yapılan yaşlı kadın, Devlet hastanesi'ne götürüldü.

Altıayak Mahalle Muhtarı Hasan Kösem'in haber vermesiyle eve gelen Sebahattin Korkmaz, 4 yıl önce geçirdiği felç nedeni ile annesinin akli dengesinin yerinde olmadığını, kendisine zarar vermemesi için kapattıklarını söyledi. Annesine iyi baktığını düşündüğünü söyleyen Zorlu, "1986 yılından buyana anneme ben bakıyorum.

Askerde aldığım maaşımı bile ona gönderdim. Doktorlar annemin iyileşmesinin mümkün olmadığını söylediler. Kendisine zarar vermeye kalkınca kapalı tutmaya alıştık. Ben ve eşim anneme iyi bakıyoruz" dedi.

Kezban Zorlu'nun 6 aydır tek odalı kafesinde tutulduğunu yeni öğrendiğini söyleyen Altıayak Mahalle Muhtarı Hasan Kösem, yaşlı kadının devlet korumasına alınması için gerekli girişimleri başlatacağını söyledi. Muhtar Kösem, "Durumlarının kötü olduğunu biliyordum, ancak bu kadarını beklemiyordum" dedi. Jandarma Karakolu'na götürülen Sebahattin Zorlu hakkında, aile efradına kötü davranmaktan işlem yapılacağı öğrenildi.

Reklam
Reklam

İHA