Vefatının 30. Yılında Necip Fazıl'ı Anma Etkinlikleri

Konya Mevlana Meydanı'nda düzenlenen "Necip Fazıl Okuyoruz" isimli programda bir araya gelen lise öğrencileri, Necip Fazıl Kısakürek'in eserlerini okudu.

Konya Mevlana Meydanı'nda düzenlenen "Necip Fazıl Okuyoruz" isimli programda bir araya gelen lise öğrencileri, Necip Fazıl Kısakürek'in eserlerini okudu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün himayesinde, Konya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, üniversiteler ve meslek odalarının işbirliğiyle gerçekleşen, Vefatının 30. Yılında Necip Fazıl'ı Anma Etkinlikleri devam ediyor.

Etkinlikler kapsamında, Mevlana Meydanı'nda "Necip Fazıl Okuyoruz" isimli toplu okuma programı düzenlendi.

Eski Tarım Bakanı Sami Güçlü, burada yaptığı konuşmada, herkesin okuma konusunda henüz öğrenci olduğunu söyledi. "Bir düşünce adamını, şairi ve yazarı bir şehrin; panellerle, konferanslarla tiyatro oyunlarıyla, kitap okuma etkinlikleriyle anması her zaman mümkün olmuyor" diyen Güçlü, böyle bir etkinliğin, Türkiye'de hiçbir şaire ve yazara şimdiye kadar nasip olmadığını ifade etti.

Reklam
Reklam

Üstad'ı ve onu sevenlerini bu yönüyle çok şanslı gördüklerini vurgulayan Güçlü, "Necip Fazıl, yaşarken de etrafında ona hayran olan, ilgi duyan bir kesim vardı. Vefat ettikten sonra da ona olan ilgi devam etti. Bu ilginin en göz yaşartıcı kısmı ise 14, 15, 16 yaşlarındaki lise öğrencilerimizin onun eserlerini okuma konusundaki büyük kampanyaya katılmış olmalarıdır. Bir düşünce adamını öğrenmek, yeni bir dünya keşfetmek gibidir" dedi.

Konya Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy ise bu etkinlikle okumaya dikkati çekmek ve tüm Türkiye'ye bir mesaj vermek istediklerini söyledi.

Konuşmaların ardından meydanda oturan öğrenciler, Kısakürek'in kendilerine önceden dağıtılan; Çöle İnen Nur, Çile, Babıali, Hikayelerim, Aynadaki Yalan, Batı Tefekkürü ve İslam Tasavvufu isimli kitaplarını okudu.

-"Biz önceden Necip Fazıl'ı tanımıyorduk"-

Meram Ticaret Meslek Lisesi 9. sınıf öğrencisi Melisanur Uysal, daha önce Kısakürek'in eserlerini okumadıklarını, bu etkinlik sayesinde ve öğretmenlerinin de desteğiyle okumaya başladıklarını söyledi. Uysal, "Biz önceden Necip Fazıl'ı tanımıyorduk. Bizim şairimizdi fakat bilmiyorduk. Bu etkinlik sayesinde bizi Necip Fazıl ile tanıştırdılar. Herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Muhabir: Ayşe Şensoy

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: