Vekilin maaşını vekile sorduk

AK Parti'nin partili milletvekilleri ile birlikte düzenlediği Kızılcahamam...

AK Parti'nin partili milletvekilleri ile birlikte düzenlediği Kızılcahamam kampının açılış konuşmasın da, "Vekil maaşlar üzerinden yapılan spekülasyonlara" sert tepki gösteren Başbakan Erdoğan'ın tutumunu CHP eski Milletvekili Şinasi Öktem'e sorduk.

Eski milletvekili, alınan maaşlar üzerinden tartışma yapılmasını hoş bulmadığını belirterek, Erdoğan'ın tepkisine destek verdi.

Öktem, dar gelirli vatandaşın geçim düzeyine bakıldığın da aradaki uçurumun farkında olduklarını kaydederken, "ancak her iki fonksiyon da birbirinden farklı, ona göre gideriniz oluyor, ben vekillik dönemimde aynı maaşla dönemi tamamladım." dedi

Reklam
Reklam

VEKİL PARASINI YER GERİ DÖNER

TBMM'de fiili olarak görev yapan vekillerin sade maaşla geçiminin mümkün olmadığını ifade eden Öktem;" Ona göre sizinde gideriniz oluyor, belki rakam yüksek ama, bir vekilin kendi ihtiyaçlarından çok, dışarıda da gideri çok oluyor. Geleni gideni ağırlamak, çocuğunun okul masrafları, giyimi, kuşamı bunların hepsi para bir de kira ödüyorsa, zannetmiyorum ki, aldığı maaş kendisine yetsin. Vekil cebinden para harcayıp geri dönüyor." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz