Vekiller, PKK'nın kuruluş halayında!

PKK'nın 15 Ağustos 1984 tarihinde başlattığı eylemlerin 28’inci yıldönümünde aralarında Sebahat Tuncel ve Ayla Akat Ata’nın da bulunduğu grup, davul zurna eşliğinde halaylar çekti.

PKK’nın Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde 15 Ağustos 1984 tarihinde başlattığı kanlı eylemlerin 28’inci yıldönümünde Şırnak’ın Cizre ilçesinde gösteri yapan gruplar polise ses bombalı, havai fişekli saldırıda bulundu.
Polis, grupları dağıtmak için gaz bombası kullandı. İdil Caddesi’nde toplanan gruplar karayoluna taşlarla kapatıp, lastikler yakarak araçların geçişine izin vermedi. Göstericilerin, polise yine ses bombalı ve havai fişekli saldırıda bulunması üzerine zırhlı araçlarla müdahale edildi. Göstericilerin attığı ses bombaları da olayları görüntüleyen gazetecilerin yanlarında patladı. Nusaybin’deki Nevruz alanında toplanan göstericiler havai fişekler atarak, PKK flamaları ile pankartlar taşıdı. Bazı yüzleri kapalı göstericiler PKK lehine sloganlar atarken, çoğunluğu çocuk olan bir grup da ateşler yaktı. Batman’ın Bağlar Mahallesi’nde aralarında BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel ve Batman Milletvekili Ayla Akat Ata’nın da bulunduğu grup, davul zurna eşliğinde halaylar çekti.
**Kandil’e bomba yağdı**
Malatya Erhaç Hava Üssü’nden önceki gece havalanan 4 F-16 savaş uçağı Irak hava sahasına girip Kandil Dağı’nı bombaladı. Askeri kaynaklar, Kandil Dağı çevresindeki 4 bölgenin anlık istihbaratla hedef alındığını belirtti. Bölgedeki yerel kaynaklara göre 4 uçağın katıldığı hava harekatında Bermka, Sekanya, Sorgul ve Bukriska köylerinin kırsal alanları hedef alındı. 23.30’da başlayan hava harekâtı geç saatlere kadar sürerken, bombalanan hedeflerle ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı. Diyarbakır’daki pist, bakımda olduğu için operasyon Malatya’dan kalkan uçaklarla gerçekleştirildi.
-Tunceli’nin Pülümür ilçesine bağlı Kızılmesçit köyünün kırsalında önceki gece tespit edilen bir grup PKK’lı ile askerler arasında çatışma çıktı. 1 PKK’lı öldürülürken, çatışmalar sabaha kadar sürdü.
-Gaziantep’te önceki gece 4-5 kişilik PKK yandaşı bir grup, havai fişeklerle bir markete saldırdı. Marketin camlarının kırılmasının ardından PKK yandaşları içeriye molotofkokteyli attı. Marketin giriş kısmında zarara yol açan molotof kısa süre sonra sönerken, şüpheliler kaçarak izini kaybettirdi.
DHA

[

Reklam
Reklam

****](http://sayyac.mynet.com/tiklama/380?tags=marcamarcahabertextlink&url=http://www.marcamarca.com.tr?ref=mynettext)

Anahtar Kelimeler: