"Vekillere ücretsiz bilet verdik"

ANKARA (İHA) - Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürlüğü, milletvekillerine reklam karşılığı sponsor aracılığıyla hızlandırılmış trenlerde kullanılmak üzere ücretsiz seyahat belgesi verildiğini açıkladı.

TCDD Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, milletvekillerinin ücreti sponsor tarafından kuruma peşin olarak ödenen biletleri, 8 Ocak 2005 tarihine kadar hızlandırılmış trenlerde kullanabileceği bildirildi. Ücretsiz seyahat belgeleri ile milletvekillerinin demiryollarını daha yakından tanımaları, destekleri sonucu olan gelişmeleri daha yakından görmeleri, desteklerini sürdürmeleri ve seyahatlerinde demiryollarını tercih etmelerinin amaçlandığı vurgulandı. TCDD'nin hızlandırılmış trenler ve kuruluşun atılımlarının tanıtımı noktasında sponsor olmak isteyen herkese açık olduğu belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Reklam
Reklam

"Özellikle 1950'li yıllardan sonra uygulanan ulaşım politikaları sonucu adeta yok sayılan Demiryolları, son yıllarda yeniden devlet politikası haline gelmiştir. Bu desteğin bir sonucu olarak Ankara-İstanbul hızlı tren, Boğaz Tüp Geçiş Projelerinin temelleri atılırken, mevcut sistemin iyileştirilerek trenlerin hızlandırılması projesi kapsamında Ankara-İstanbul hattında yol yenileme çalışmaları tamamlanarak hızlandırılmış trenlere sefere konulmuştur. TCDD'ye uzun yıllardan sonra ilk defa en fazla yatırım ödeneği verilmiştir. Bu desteği sadece hükümetimiz değil, yüce meclisimizin iktidar, muhalefet partilerine mensup tüm üyeleri göstermektedir."