"Vekilolursakbiz" Kampanyası

Adana Büyükşehir Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Atalay Yalınız, genç sayısıyla övünülen Türkiye'de, yönetimde gençlerin bu kadar az yer almasınının

Adana Büyükşehir Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Atalay Yalınız, genç sayısıyla övünülen Türkiye'de, yönetimde gençlerin bu kadar az yer almasınının sorgulanması gerektiğini bildirdi.

Yalınız, yaptığı yazılı açıklamada, "Vekilolursakbiz" kampanyasının Adana'daki yerel yürütücülük görevini üstlendiklerini belirterek, Türkiye'de gençlerin yönetimde çok az yer alabildiklerini kaydetti.

Son genel seçimlerde TBMM'nin biraz daha gençleşmiş olmasına rağmen bunun yeterli olmadığını ifade eden Yalınız, şöyle devam etti:

Reklam
Reklam

"Umut veren bu atılımın, önümüzdeki belediye seçimlerinde de daha çok artması gerekmektedir. Adana Büyükşehir Kent Konseyi Gençlik Meclisi olarak biz, önümüzdeki yerel seçimlere yönelik bir kampanya başlatacağız. Ulusal olarak yürütülen TBMM'nin daha da gençleşmesini savunan "Vekilolursakbiz" kampanyasının da yereldeki yürütücülüğünü üstlendik. Tüm siyasi partilerin Adana gençlik kollarını ziyaret edip onların da bu kampanyaya destek olmaları konusunda ikna edeceğiz. Bu mesele, sadece Gençlik Meclisi'nin değil tüm siyasi partilerin gençlik kollarının da meselesidir. TBMM ve belediye meclislerinde daha çok gencin bulunmasını, gençlerin kendi sorunlarına kendilerinin cevap bulmasını istiyoruz. TBMM ve belediye meclislerinin gençleşmesi konusunda çalışma arkadaşlarımızla yol haritamızı çizdik ve Adana kamuoyunu bu konuda yoklayacağız. Bu konu ile ilgili İmza kampanyaları, ziyaretler, söyleşiler ve basın açıklamaları yapacağız. Genç sayısı ile övündüğümüz bu güzel ülkemizde, yönetimlerde gençlerin bu kadar az yer almasını sorgulamamız lazım."

Reklam
Reklam

Muhabir: İbrahim Erikan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: