Veli Kavlak'tan Meireles açıklaması

Derbi maçta Beşiktaşlı Veli'ye yaptığı sert hareket sonrasında kırmızı kartla oyun dışında kalan Fenerbahçeli Raul Meireles'e sert eleştiriler devam ederken, Veli Kavlak'tan bir açıklama geldi.

"Meireles hareketi bilerek yapmadı ve özür diledi"

Beşiktaşlı oyuncu Veli Kavlak, Fenerbahçeli Meireles'in kırmızı kart gördüğü pozisyonda, hareketin bilerek yapılmadığını ve Meireles'in kendisinden özür dilediğini söyledi.

Siyah-beyazlıların başarılı orta saha oyuncusu Veli Kavlak, Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında dün oynanan Fenerbahçe-Beşiktaş derbi mücadelesi sırasında yaşadığı sakatlık ve Fenerbahçeli oyuncu Meireles ile girdiği pozisyonu anlattı. Veli Kavlak, Meireles'in kırmızı kart gördüğü ikili mücadele sonrasında kendisinden özür dilediğini ve Fenerbahçeli futbolcunun hareketi bilerek yapmadığını söyledi.

Reklam
Reklam

Bu sabah saatlerinde Fulya Acıbadem Hastanesi'ne MR çektirmek için geldiği sırada Cihan Haber Ajansı (Cihan) muhabirine açıklamalarda bulunan Veli Kavlak şöyle konuştu:

"Ben, açıkcası hakemin kırmızı kart vereceğini zannetmedim. Zaten Meireles ayağını hemen çekti ve özür diledi. Bilerek yapılan bir hareket değildi. Topa müdahalede biraz geç kaldı. Bunlar futbolda olabiliyor. İkili mücadelelerde olabiliyor. Orada topa kaydım. Tam o topa vuracakken ben dokundum. O da ayağını çekemedi. Ama bastıktan sonra hemen çektiğini hissettim. Ben yerdeydim. Sarı kart göreceğini zannettim. Herkes bana 'kırmızı kart gördü' dedi. Şaşırdım. Geldi benden özür diledi. 'Bilerek yapmadım' dedi. Ben de 'biliyorum' dedim."

2. YARI OYUNDAN ÇIKTIM

Veli Kavlak, Meireles ile yaşadıkları pozisyon sonrasında oyuna devam ettiğini, fakat daha sonra kasığında ağrılar hissettiği anda oyunu bırakmak zorunda kaldığını söyledi.

Bir top kontrolünde yaşadığı acı nedeniyle oyundan çıkmak zorunda kaldığını da belirten Veli, "2. yarı başlangıcında Fenerbahçe savunması uzun bir top attı. Ben o topu kontrol ederken kasığımda batmalar hissettim, sonrasında ise oyunu bırakmak zorunda kaldım." diyerek sözlerini tamamladı.

Reklam
Reklam

Siyah beyazlı taraftarlar dışında kendi camiasında da eleştiriler alan Portekizli oyuncuyu spor yorumcusu Rıdvan Dilmen de topa tuttu. Twitter'da ise sarı lacivertli taraftarlardan bazıları Meireles ile yolların ayrılması gerektiğini savundu.

3-3 biten derbi mücadelesinin daha 30. dakikasında Beşiktaşlı Veli'ye yaptığı hareket sonrasında kırmızı kart gören Meireles'e ceza kapıda. Maç sonu Cüneyt Çakır'a yönelik çok sert bir açıklama yapan Fenerbahçe yöneticisi Mahmut Uslu açıklaması sırasında Meireles'e de ceza sinyali verdi.

Uslu, "Bizim kırmızı karttan çıkan oyuncunun problemi bizim problemimizdir. Gerekli cezayı vereceğiz" yorumunda bulundu.

Maç sonu basın toplantısında konuşan Ersun Yanal ise oyuncusunun "ayağını kolladığını ve rakibini koruduğunu" söyledi. Basın mensuplarının Mahmut Uslu'nun açıklamasını hatırlatması üzerine ise Yanal, "Mutlaka bu işler bizimle koordineli gidiyor. O da canı yanan bir adam olarak duygularını ortaya koymuş" cevabını verdi.

Futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen ise Raul Meireles'e sert ifadelerle yüklendi. Dilmen, Portekizli oyuncunun ne kendi kulübüne ne de Türkiye'deki diğer kulüpler ve futbolculara saygı göstermediğini söyledi. Rıdvan Dilmen NTVSpor'daki yorumunda Meireles hakkında şunları söyledi: "Meireles’in hatırladığım 3 tane kırmızı kartı var. Bir tanesi Borisov maçında… Türk Telekom Arena’da yine oyunun dışında davranışla atıldı, sonra el hareketinden dolayı ekstra bir ceza aldı. Bir de bugün Veli’nin dizine atladı. Günah… Hem kendi takımına günah, her şeyden önce o oyuncuya günah. Fenerbahçe kulübü bir oldu olmadı, iki oldu olmadı, üç oldu olmadı, dört oldu olmadı… Meireles düzelmiyorsa, düzeltmesi gereken kulüptür. Kulübü düzelteceksin. Koskoca Fenerbahçe taraftarı, futbolcusu ve rakip takım oyuncusuna bu yapılır mı Allahaşkına? Bu kulüp bunu hak ediyor mu? Takım arkadaşları hak etmiyor, Veli hak etmiyor, taraftar hak etmiyor, bir kere futbol hak etmiyor. Bakıyoruz 16 yaşında futbola başladıysa, 12 yıl boyunca atılmadıysa, sen bizi hafife alıyorsun demek ki. Sen İngiltere’de Liverpool’a Chelsea’ye saygı duyacaksın. Portekiz’de yetiştiğin kulübe saygı duyacaksın. Burada ne kendi takımına ne de rakip oyuncuya saygı duyacaksın. Olmaz öyle şey."

Reklam
Reklam

Twitter'daki taraftar yorumları da Meireles aleyhineydi. Sarı lacivertli taraftarlar her derbi maçında oyuncunun takımını yalnız bırakarak arkadaşlarını ve kulübü zor durumda bıraktığı ifade ettiler. Yorumlarda Meireles yerine aynı bölgede oynayan Holmen ve Salih'e şans tanınması gerektiğini söylediler. 

Yusuf Uzun

En önemlisi Meireles'in takıma yine ihanet etmesi bu kaçıncı hareketi o kadar onu destekliyoruz oynamasını istiyoruz neler yapıyor!

TAXO & Spirit19th

dün aynini maçta düşündüm, bugün eminim: "meireles'e FB formasi verecek adamin aklina şaşarım; artik burda işi yok!" salih/baroni olmaliydi

KaaN

Meireles'in hareketi kabul edilemez.kendi takımına taraftara ihaneti geçtim takip oyuncuya ve futbola buyuk saygısızlık. Hemen yollanmalı

Murat Çimen

Şöyle bir maçta takımını yanliz birakan Meireles'i Ersun Yanal'in savunması çok yanlış. Meireles'e büyük cezalar verilmeli.

Tülay Ömer

Meireles gibi kariyerli bir oyuncu; oturup düşündü mü acaba, Fenerbahçe formasının hakkını veriyormuyum? Mehmet Topal Caner Gökhan Kuyt'a bak

Reklam
Reklam

Zekeriya Yildirim

Meireles'e gelince. O Kutsal formamizi kesinlikle hak etmiyor ! Derhal gönderilmesi lazim.