Veli Ve Eğitimciler Kahvaltılı Toplantıda Buluştu

Sınıf veli temsilcileri, 2012-2013 eğitim-öğretim yılı rehberlik ve sosyal faaliyetler çerçevesinde kahvaltılı toplantıda buluştu.Dede Korkut...

Sınıf veli temsilcileri, 2012-2013 eğitim-öğretim yılı rehberlik ve sosyal faaliyetler çerçevesinde kahvaltılı toplantıda buluştu.

Dede Korkut Lokantası'nda, Özel Malatya Bilim İlkokulu ve Ortaokulu tarafından düzenlenen toplantıya, okul müdürü Ali Seydi Yılmaz, okul müdür yardımcıları Rıfat Bayram, İbrahim Değiz, PDR Birimi sorumlusu Ferat Dalaman, rehber öğretmenler; Zafer Demirci, Serap Soyer ve sınıf veli temsilcileri katıldı.

Toplantı açılışında konuşan okul müdürü Ali Seydi Yılmaz, "Malatya Bilim Okulları olarak, eğitim-öğretim faaliyetlerini eksiksiz ve günümüz olanaklarının elverdiği en üst düzeyde gerçekleştirme çabalarımız devam etmektedir. Bu kaliteli eğitim-öğretim çalışmalarımızın her zaman paydaşları ve destekleyicileri olan velilerimizin görüşlerini önemsedik. Onların destekleriyle bu yıl da çok güzel sosyal faaliyetleri gerçekleştireceğimize inanıyorum. Velilerimizin destekleriyle sadece Malatya'nın değil, bölgenin hatta ülkenin en iyi çalışmalarını yapmaya devam edeceğiz. En değerli varlıklarımız ve geleceğin teminatı olan çocuklarımız için velilerimizle çok güzel çalışmalarımız devam edecektir" dedi.

Reklam
Reklam

PDR Birimi sorumlusu, eğitim uzmanı - rehber öğretmen Ferat Dalaman, "PDR Birimi olarak velilerimize yönelik yapılan bireysel rehberlik çalışmalarının yanında her yıl yaptığımız 'Anne-Baba Okulu' seminerlerini bu yıl drama ile destekledik" diyerek, "Dramalı Anne-Baba Eğitimi" şeklinde içerik olarak daha etkili kılacaklarını, ayrıca bu çalışmalarında velilerin arzu etmeleri halinde paylaşımlarda bulunabileceklerini belirtti.

Ferat Dalaman konuşmasında, "Bir yandan toplumsal yaşamda demokratik katılım anlayışının her geçen gün daha yaygın hale gelmesi, diğer yandan okulların açık sistem özelliği taşımasının gerekliliği, okul-aile ilişkilerini günümüz toplumlarında daha da kaçınılmaz kılmaktadır. Ailelerin çocuklarının eğitim sürecine aktif olarak katılmaları, toplumumuzda hem öğrenci-merkezli eğitim anlayışının hem de değerler kazanımı anlamında toplum bilincinin gelişmesinde önemli rol oynamaktadır. Biz PDR Birimi olarak bu değişme ve gelişmelerin dışında bugüne kadar kalmadığımız gibi bundan sonra da kalmayacağız. Zira bu anlamda yapılan bilimsel araştırmalar göstermektedir ki; veli katılımı, öğrencilerin akademik başarılarını artırmanın yanında, onların okula karşı olumlu tutumlarını da artırmaktadır. Veli katılımı aynı zamanda çocukların okuldaki disiplin sorunlarını da azaltmaktadır. Veli katılımı öğrencilerin derslerdeki başarılarının yanında, okuldaki tutum ve davranışları ile psikolojik durumlarını olumlu yönde etkilemektedir. Ayrıca, öğrencilerin veli katılımına ilişkin algıları onların kendilerine olan özgüvenleri ile okulda yaşadıkları olayları ve arkadaşları ile ilişkilerini değerlendirme biçimlerini de etkilemektedir" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Toplantıyı değerlendiren okul müdürü Yılmaz, "Okuldaki sosyal ve kültürel etkinliklere aktif olarak katılmak, sınıfla ilgili veli görüşlerini alarak gönüllü destek sağlamak ve yapılacak her türlü çalışmada çocukların daha iyi bir eğitim öğretime kavuşmasında veli katılımının sağlanması için sınıf temsilcilerinin de görüşlerine yer verildiği toplantıda, başarılı sonuçlar alındı" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: