Veliköy Sanayi Yolunun Yapımına Başlandı

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi Veliköy Beldesi Belediye Başkanı Hanifi Belindir’in geçtiğimiz yıl karayolları genel müdürlüğüne yaptığı...

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi Veliköy Beldesi Belediye Başkanı Hanifi Belindir’in geçtiğimiz yıl karayolları genel müdürlüğüne yaptığı girişimler sonucunda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın talimatı yapımına karar verilen, Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin ihalesini gerçekleştirdiği Veliköy Sanayi Yolu’nda çalışmalar başladı.

Yapımına başlanan Veliköy OSB yolunda incelemelerde bulunan Veliköy Belediye Başkanı Hanefi Belindir yolun yapımı ile ilgili bilgi verdi. Yolun 3 ay içerisinde bitirileceği müjdesini veren Belindir, “Yol 60 santimetre dolguyla gerçekleşecek. Bunun 40 santimetresi altyapı, 19 santimetresi ise sıcak asfalt olacak.” dedi. Yol uzunluğunun ise 5 Kilometre olacağını belirten Belindir” yolun genişliği 8 metre olacak.” bilgisini verdi.

Reklam
Reklam

Toplam 2 Milyon 300 Bin TL maliyeti olacak olan yolun yapım işini Yolfen firması üstlendi. Yolun denetleme faaliyetlerinin Karayolları genel müdürlüğü tarafından yapıldığı açıklandı. Bunun yanında Veliköy Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek olan diğer ihalelere de değinen Hanefi Belindir, Vatan caddesi, Meydan ve yeni yapılacak yüksekokul binasına değindi.

Veliköy içerisinden geçen Vatan Caddesi’nin sıcak asfalt ihalesinin 8 Mayıs’ta yapılacağını belirten Belindir,” 4 kilometre duble yolu ilk etapta kazacağız ve üzerini sıcak asfaltla düzenleyeceğiz.” ifadelerini kullandı. Bunun yanında meydan ihalesinin de 10 Mayıs itibariyle gerçekleştirileceğini belirten Belindir, yeni yüksek okul binası için ise projelerinden söz etti,” Belediye binası olarak düşünülen yeni binanın buraya gelecek olan fakültenin idari binası ve kütüphanesi olacak. bizim yüksek okul için ayırdığımız 117 dönümlük bir alan vardı. İnşaat sonucunda Buradan 97 dönümlük bir alan arttı. Burası için de yüksekokul dahilinde yeni projeler düşünüyoruz. Sonuç olarak Veliköy yüksekokul, sanayi yollarının yenilenmesi, meydanın düzenlenmesi ve vatan caddesinin yenilenmesi sonucunda bu yaz çok güzel hizmetler alacaktır.” Şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: