Veliköy’den 7 Milyon Tl’lik Ek Bütçe

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi Veliköy Beldesi Belediyesi Mart ayı olağan meclis toplantısı yapılan tek oturumun ardından...

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi Veliköy Beldesi Belediyesi Mart ayı olağan meclis toplantısı yapılan tek oturumun ardından tamamlandı.

Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda yapılan toplantı Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir başkanlığında yapıldı. Toplantıya Hatem Özdemir ile Gökhan Gök katılmazken diğer meclis üyeleri eksiksiz toplantıda yer alandı. Meclis toplantısını AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ ile AK Parti Veliköy Belde Başkanı Ömer Memiş de takip etti.

Açılış ve yoklamanın ardından Katip Üye Gökhan Gök’ün yerine Ramazan Çetinkaya oy birliğiyle seçildi. İkinci gündem maddesi gereğince saygı duruşunda bulunuldu. Ardından bir önceki meclis karar özeti okundu. Toplantının dördüncü gündem maddesinde belediye hissesi satışları görüşüldü. Yapılan bilgilendirmenin ardından belediye hisselerinin satışı için belediye başkanı ve encümene yetki verilmesine oy birliğiyle karar verildi.

Reklam
Reklam

Beşinci gündem maddesinde 159 ada 9 parsel 3. Etap daire satışlarının görüşülmesine geçildi. Belediye Başkanı Hanifi Belindir, Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu ile dersliklerin yapım işinin önümüzdeki günlerde ihaleye çıkarılacağını söyleyerek “Bunun için ek bütçe yapmamız gerekiyor. Ek bütçede de gider kalemine karşılık gelir kalemini oluşturmalıyız. Bizler de ilk olarak toplu konutlarda belediyemize ait olan 43 dairenin satış yetkisini alıyoruz. Daireler dışında arsalarımız da var. Onları önümüzdeki meclislerde gündeme getireceğiz. Bu kararları aldıktan sonra her şey bitmiyor. Konuyu Ankara nezdinde de görüşeceğiz.’’ Dedi. Yapılan bilgilendirmenin ardından ilgili talep oy birliğiyle kabul edildi.

Altıncı gündem maddesinde Veliköy’de yaşayan engellilere yardım konusu görüşülerek karara bağlandı. 2012 yılında olduğu gibi 2013 yılında da belirlenen şartlar doğrultusunda engellilere yardım yapılmasına ayrıca sosyal güvencesi olmayan engellilerin bir kez hastane masraflarının karşılanmasına oy birliğiyle karar verildi. 2013 yılında uygulanan harçlar konusu da görüşülerek yapılan bilgilendirme doğrultusunda oy birliğiyle kabul edildi.

Reklam
Reklam

Toplantının sekizinci gündem maddesinde ek bütçe konusu görüşülerek karara bağlandı. Yapılan bilgilendirme doğrultusunda Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu ile dersliklerin yapımında harcanmak üzere 7 milyon TL’lik bir ek bütçe oluşturuldu.Ardından İmar Komisyon tutanakları görüşmeye alındı. Bir önceki oturumda görüşülmek üzere imar komisyonuna havale edilen Beylikçayırı Mevkii’ndeki 485 ada 4-5 parsellerdeki plan değişikliği talebi imar komisyonunun talebi doğrultusunda oy çokluğu ile kabul edildi. Dilek ve temenniler bölümünün ardından Veliköy Belediyesi Mart ayı meclis toplantısı sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: