Veliler, altın kazanmak için kitap okuyup sınava girdi

Denizli’de veliler, okuma alışkanlığı konusunda çocuklarına örnek olmak için 'Kitapla Buluşma Vakti Projesi' kapsamında çocukların...

Denizli’de veliler, okuma alışkanlığı konusunda çocuklarına örnek olmak için 'Kitapla Buluşma Vakti Projesi' kapsamında çocukların eğitimiyle ilgili okudukları bir kitaptan sınava tabi tutuldu.
Katip Çelebi ve Hürriyet İlköğretim okullarında 'Veliler Okuyor' adı verilen yarışmada, yazar Hakan Metan’ın 'Bu Çocuk Beni Anlamıyor' adlı kitabı velilere dağıtıldı. Veliler, okudukları kitaptan sorular çıkartarak testli sınav yapıldı. Yaklaşık 150 velinin katıldığı testin değerlendirilmesi sonucu; aynı puanı alan velilerden Zeynep Dedek ve Kazım Yıldız arasında kura ile Zeynep Dedek birinci olurken, Kazım Yıldız ikinci ve Ayşe Can Songür de üçüncü oldu.
Okul Aile Birliği tarafından verilen hediyelerden; birinciye tam cumhuriyet altınını Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, ikinciye yarım cumhuriyet altınını Yazar Hakan Metan ve üçüncüye çeyrek altınını okul aile birliği başkanı verdi.
Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, sınav sonrası yaptığı konuşmada, “Kitap okumak bir kültürdür, kitapları hayatınızın ayrılmaz bir parçası haline getirin. Biz eğitimciler için eğitim öğretim, sadece okulda öğrencilerle sınırlı değildir. Bugün burada velilerimizin de her zaman eğitimin içerisinde olduğunu gördük. Amaç olarak evde kitap okunur, bir ortam oluşturulması ve çocukların ebeveynlerinden örnek alarak kitap okuma alışkanlıkları kazanmalarıdır. Veli ve öğrencilere, Yazar Hakan Metan’a verdiği seminer için çok teşekkür ederim. Velilerimizi de duyarlılıklarından dolayı kutluyorum.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz