Veliler Çocukları Için Kitap Okuma Yarışmasına Katıldı

Giresun Çağrı Koleji, veliler arası “II. Dönem Geleneksel Kitap Okuma Sınavı” yapıldı.Çağrı Koleji Rehberlik Servisi,...

Giresun Çağrı Koleji, veliler arası “II. Dönem Geleneksel Kitap Okuma Sınavı” yapıldı.

Çağrı Koleji Rehberlik Servisi, öğrenci velilerinin kitap okuma alışkanlıklarını geliştirmelerine yardımcı olmaya yönelik, çocuk yetişme ile ilgili farkındalıklarını artırmak, öğrencilerin yaşadığı ve yaşayacağı sınav stresini tatmalarını, çocuklarla empati kurmalarını sağlamak amacıyla veliler arası “Geleneksel Kitap Okuma” yarışması düzenlendi.

Aile Danışmanı Uzman Psikolojik Danışman Efkan Yeşildağ’ın “Mesafeler Var Aynı Odada” adlı kitabından yapılan sınav 45 dakika sürdü. 30 soruyu cevaplamaya çalışan velilerin, sorular karşısında zorlandığı gözlendi.

Reklam
Reklam

Yarışmanın ardından öğrenci velilerinden Nuran Okumuş birinci olurken, Ayşe Güner Kapucuoğlu ikinci, Hayriye Karaman ve Hüseyin Aydın adlı veliler de üçüncü oldu.

Yarışmanın ardından konuşan Çağrı Koleji Rehber Öğretmeni Mustafa Kıran , “Sınavdan sonra ilk tepkiler soruların zorluğu ile ilgiliydi. Bu yarışmayı sadece sınav için değil, velilerimizin kitap okuyabilmeleri adına bir motivasyon aracı olarak yapıyoruz. Velilerimize en büyük ödül aslında kitabı okumuş olmaları” şeklinde konuştu.

Okul müdürü İlyas Başak ise yaptığı açıklamada, “Yoğun bir haftanın ardından fedakârlık gösterip yarışmamıza iştirak eden, kitabı okumakla ne kadar hassas, özverili bir veli olduğunu gösteren tüm velilerimizi tebrik ediyorum. Yine iki günlük yoğun programlarına rağmen bizleri kırmayıp ödül törenimize katılarak velilerimize büyük bir sürpriz yapan Efkan Bey’e de çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Ödüllerini kitabın yazarı Efkan Yeşildağ’ın elinden alan veliler, yazarla da bir süre sohbet etme imkanı buldu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: