Veliler En Güzel Aşureyi Yapmak Için Yarıştı

Çağlayan Okulları, aşure günü etkinlikleri kapsamında veliler arasında aşure yarışması düzenledi. Birbirinden güzel aşurelerin yapıldığı...

Çağlayan Okulları, aşure günü etkinlikleri kapsamında veliler arasında aşure yarışması düzenledi. Birbirinden güzel aşurelerin yapıldığı yarışmada oldukça zorlanan jüri üyeleri, birinciliği üç veli arasında paylaştırdı.

Çağlayan Okulları, Milli Eğitim Müdürlüğü personeli olmak üzere pek çok kuruma ve kardeş okullardan yaklaşık 10 bin kişiye aşure dağıttı. Bu yıl da farklı olarak veliler arasında aşure yapma yarışması düzenleyen okul idaresi, en güzel aşureleri yapan Çiğdem Yıldırım, Melda Zanbal ve Berna Badıllı arasında birinciliği paylaştırdı.

Reklam
Reklam

Okul Müdürü Mustafa Üsküplü, "Geleneksel hale getirdiğimiz aşure günü etkinlikleri çerçevesinde bu yıl velilerimiz arasında aşure yarışması yaptık. Aşure dağıtımıyla öğrenci, veli ve okul çevresinde yer alan iş yerlerinde farkındalık oluşturmak istedik. Farklı renk ve tada sahip pek çok meyve, sebze bir araya gelerek muhteşem bir tat oluşturuyor. Eğer toplum olarak farklılıklarımıza rağmen kendi aramızda güzel bir ahenk içinde birlikte yaşamayı başarabilirsek bütün dünya insanlığına Anadolu topraklarından sevgi, saygı, barış, kardeşlik, fedakarlık, cömertlik, hoşgörü gibi 'Aşure' tadında muhteşem bir ziyafet vermiş olacağız." diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: