Velilerden Okul Değiştirme Kararına Tepki

Eskişehir’de kademeli sisteme bağlı olarak okulları değiştirilmek istenen ilköğretim çağındaki öğrencilerin velileri, okul önünde eylem...

Eskişehir’de kademeli sisteme bağlı olarak okulları değiştirilmek istenen ilköğretim çağındaki öğrencilerin velileri, okul önünde eylem yaptı.

Gündoğdu Mahallesi'nde bulunan Ali Fuat Cebesoy Ortaokulu’nda okuyan ilköğretim öğrencilerinin, kademeli sistem bağlı olarak Gündoğdu Mahallesi'nde bulunan Vali Sami Sönmez İlköğretim Okulu'na kaydırılacak olması velileri isyan ettirdi. Okul önünde toplanan yaklaşık 50 veli, hazırladıkları pankartlarla sorunlarını dile getirdi. Çocuklarının aynı okulda okumaya devam etmelerini isteyen veliler, yetkililerden konunun çözülmesini talep etti.

Reklam
Reklam

Okul değişiminde çocukların psikolojilerinin bozulduğunu ifade eden veli Filiz Yıldırım, çocuğunun 2’nci sınıfa gittiğini ve okul değişiminden etkileneceğini söyledi. Yıldırım, çocuklarının düzenlerinin değiştirilmemesi gerektiğini belirterek, “Çocuklarımız 2 yıl daha burada okusun. Burada öğretmenlerine ve okullarına alıştılar. Diğer okula gidip alışana kadar derslerden de geri kalacaklar” diye konuştu.

Çocuğunun 2’nci sınıfta okuduğunu belirten bir diğer veli Selime Ünver ise, mevcut okul ve öğretmenlerden memnun olduklarını söyledi. Çocukların gönderilmek istenen okula öğrenci servisi ile gidilebileceğini belirten Ünver, “Bu okuldan çocuklarımız alınırsa diğer okula mecbur servisle gidecek. Biz asgari ücretle geçinen aileleriz. Bu ücreti nasıl verelim?” dedi.

Eylem sonrasında veliler olaysız şekilde dağıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: