Velilere, çam ağacı sürprizi

Korkut Çok Programlı Lisesi'nde toplantıya gelen velilere çam ağacı hediye edildi. Korkut Çok Programlı Lisesi'nde...

Korkut Çok Programlı Lisesi'nde toplantıya gelen velilere çam ağacı hediye edildi.

Korkut Çok Programlı Lisesi'nde gerçekleştirilen toplantıya Okul Müdürü Abdulselam Gül ve öğretmenler tam kadro katıldı.
Öğrencilerinin durumu ile ilgili bilgi almaya gelen veliler, toplantı sonunda bir sürpriz ile karşılaştı. Okul çıkışında her veliye üzerinde 'eğitim zihinleri, ağaç doğayı güzelleştirir' sloganı yazılı olan çam ağacı hediye eden öğretmenler, bir ilke imza attı.
Velilere çam fidanı hediye etme fikrinin, Elektrik-Elektronik öğretmeni Fatih Açıkyüz tarafından önerildiğini ifade eden Okul Müdürü Abdulselam Gül, amaçlarının daha yeşil Korkut yaratmak olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Çam fidanlarını Orman İşletme Müdürlüğünden alarak velilere dağıttıklarını ifade eden Okul Müdürü Gül, dağıtılan 150 çam fidanının veliler tarafından evlerinin bahçelerine ekileceğini söyledi. Daha yeşil bir Korkut için herkesin gayret sarfetmesi gerektiğini ifade eden Gül, "Ağaç dikmek yaşamaya dair yapılacak en güzel eylemlerden biridir. Batı ülkelerinde ağaç dikme bilincini ve dikilen ağaçların o ülkeye ne denli güzellikler kazandırdığını hepimiz biliyoruz. Ancak bu konu ülkemizde maalesef yeteri kadar ciddiye alınmıyor." diyerek insanları ağaç dikme konusunda daha duyarlı olmaya davet etti.

"YARIN ÖLECEĞİNİ BİLSEN YERYÜZÜNDE BİR AĞACIN OLSUN"

Ağaç dikmenin toplumlara huzur ve mutluluk getirdiğini belirten Elektrik-Elektronik öğretmeni Fatih Açıkyüz ise "Ağaç dikmek insanlara, ülkesi ve çevresi için ne kadar güzel bir miras bıraktığı hissini veren güzel bir eylemdir." dedi. Gerek ülke genelinde gerekse de Muş’ta yeterli sayıda ağaç dikilmediğine dikkat çeken Açıkyüz, "O kadar kıymetli topraklar her yıl denizlere doğru sürüklenip gidiyor, her yıl milyonlarca metreküp verimli topraklar nehirlerden denizlere dökülüyor. Hem bu duruma engel olmak hem de ağaç dikme bilincini geliştirmek amacıyla her yıl belli sayılarda ağaç dikmeyi bir gelenek haline getirmemiz gerekir." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından öğretmen ve veliler, okul bahçesine ağaç dikti. Etkinlik hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: