Velilere okul öncesi eğitimi semineri verildi

Okul Öncesi eğitimin önemi ile ilgili velilere seminer verildi

Kısa bir süre önce kurulan Alaplı Eğitim Gönüllüleri Derneği(AEGD) tarafından düzenlenen seminer büyük ilgi gördü. Okul öncesi şenlikleri kapsamında Alaplı Belediyesi Tansa Kültür Salonunda “3-6 yaş çocuklarda sıkça karşılaşılan sorunlar ve okul öncesi eğitimin önemi”konulu seminer düzenlendi. Seminere konuşmacı olarak katılan Hacettepe Üniversitesi Öğretim görevlisi Dr. Handan Oktay Boztepe, okul öncesi eğitimin öneminden bahsetti.

Seminerin açılış konuşmasını yapan AEGD Başkan Yardımcısı Muhammet Çakan, “Nisan ayında kurulmuş olan Alaplı Eğitim Gönüllüleri Derneği, milletimizin geleceğinin bağlı olduğu gençlerimizin milli kültür ve değerlerine sahip çıkan iyi eğitimli bir nesil yetiştirilmesi için eğitim gönüllüsü insanların bir araya gelmesiyle kurulmuş bir sivil toplum kuruluşudur. Derneğimizin birinci önceliği ilçemizde eğitim gören, maddi durumu iyi olmayan 6-7 ve 8. sınıf öğrencilerinin dersane açığını kapatmak için ücretsiz etüd merkezi kazandırmak. Söz konusu etüd merkezinde bu gençlerimize yine gönüllü öğretmen arkadaşlarımız tarafından ücretsiz eğitim verilmesini sağlamak. Bu tür eğitici seminerlerimiz devam edecek.”dedi.

Reklam
Reklam

Seminerin ardından Boztepe’ye AEGD Yönetim Kurulu Üyesi ve Alaplı Anaokulu Müdürü Sonay Karaman tarafından çiçek, Başkan Yardımcısı Muhammet Çakan’da plaket verdi.

Alaplı Eğitim Gönüllüleri Derneğinin yönetimi şu isimlerden oluşuyor:

Yönetim Kurulu Başkanı Salih Dirican (İlçe Milli Eğitimde Şuba Müdürü)

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Muhammet Çakan (Trafik ve Çevre bilgisi öğretmeni)

Genel sekreter İsmail Çağlar (İlçe Milli Eğitimde Memur)

Muhasip üye Rıfat Yiğit (Çatak İ.Ö. Okulu Sınıf Öğretmeni)

Yönetim Kurulu Üyesi Sonay Karaman (Alaplı Anaokulu Müdürü)

Yönetim Kurulu Üyesi Hamza Er (Çatak İ.Ö.Okulu Müdürü)

Yönetim Kurulu Üyesi Engin Duyar (İlçe Milli Eğitimde Şef)

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: