Velilerin kayıt ve bağış çilesi bitti

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, birinci sınıf öğrenci kayıtlarının Ulusal Adres Veri Tabanı'na...

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, birinci sınıf öğrenci kayıtlarının Ulusal Adres Veri Tabanı'na göre evrak, kayıt, katkı ve zorunlu bağış yapılmadan gerçekleştirildiğini belirtti.
Gülsar, kayıtların Ulusal Adres Veri Tabanı'ndaki adres ve nüfus bilgileri esas alınarak İl/ilçe öğrenci yerleştirme komisyonlarınca e-kayıt sistemi ile yapıldığını bildirdi.
Bursa’da mecburi öğretim çağına giren 44 bin 194 çocuğun ikametlerine en yakın ilköğretim okullarına yerleştirildiğini aktaran Gülsar, velilerin bakanlık internet sitesinden çocuklarının TC kimlik numaraları ile öğrencilerin yerleştirildiği okulu öğrenebileceğini söyledi.
Yerleştirmelerin aynı zamanda kesin kayıt anlamına geldiğini ifade eden Atilla Gülsar, “Velilerimizin ek herhangi bir evrak temin etmeden, kayıt, katkı ve zorunlu bağış yapmadan okullarımız açıldığında çocuğunu okula götürmesi yeterli olacak. Okula kayıt edilen öğrenci listeleri; okullarda velilerin rahatça görebilecekleri şekilde asılacak, okulların web sayfalarında yayınlanacak veya telefonla sorulduğunda bilgi verilecektir.” dedi.
Özel eğitime ihtiyacı olanlar ile şehit ve muharip gazi çocuklarının istemeleri halinde istedikleri okullara kaydedileceğini bildiren Atilla Gülsar. bunun dışında hiç kimseye ayrıcalık tanınmadığını söyledi. Gülsar, görev yeri değişen kamu görevlisi ve ikameti değişen vatandaşların çocuklarının ise naklinin yeni adresine uyumlu bir şekilde eylül ayı başında yapılacağını bildirdi.
İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, yurt dışından gelen çocukların ise, kayıtlarının hiçbir okula çıkmaması durumunda, velilere İlçe Nüfus Müdürlüğünde adres kontrolü yapmalarını tavsiye etti. Gülsar, ardından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne gidilerek çocuğun adrese uygun bir okulla kaydedilebileceğini söyledi.
Gülsar, özel ilköğretim okullarına ise adres gözetilmeksizin kayıt yapılabileceğini sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz