Venezuela Büyükelçisi'nden Tanışma Gecesi

Türkiye’de görev yaptığı 4.5 senenin ardından Macaristan’ın başkenti Budapeşte’ye atanan Raul Jose Betancourt Seeland’tan boşalan...

Türkiye’de görev yaptığı 4.5 senenin ardından Macaristan’ın başkenti Budapeşte’ye atanan Raul Jose Betancourt Seeland’tan boşalan göreve iki ay önce atanan Venezuela Bolivar Cumhuriyeti Büyükelçisi Jose Gregorio Bracho Reyes, Venezuela müzik ve yemeklerinin tanıtımının yapıldığı bir tanışma gecesi düzenledi. Düzenlenen geceye Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, eşi Feride Tanık ile birlikte katıldı.

Konuklar tanışma yemeğinde Venezuela müziğinin ve mutfağının seçkin örnekleri eşliğinde güzel bir gece geçirdiler. Tanışma yemeği öncesi bir konuşma yapan Jose Gregorio Bracho Reyes, Simon Bolivar’ın bundan iki yüz yıl önce İspanyol sömürgeciliğine karşı Latin Amerika halklarına birleşin çağrısı yaptığını hatırlatarak, Hugo Rafael Chavez’in de Simon Bolivar’ın mirasının bugünkü temsilcisi olduğunu söyledi. Reyes, “Chavez, Latin Amerika halklarını birleştirdi ve onları sosyalizm gemisine bindirerek özgürlük adasına ulaştırdı. Daha sonra da tüm gemiler yakıldı. Venezuela için özgürlük ve sosyalizmden artık geri dönüş söz konusu olamaz. Buradan Küba adasında şu anda kanser tedavisi gören liderimiz Chavez’e selamlarımızı ve sağlık dileklerimizi iletiyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Reyes’in ardından söz alan Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık da, “Türkiye’den Chavez’e acil şifalar, Bolivar Cumhuriyeti’ne de sevgi ve dostluk dileklerimizi gönderiyoruz” diye konuştu.

Geçen yıl kanser teşhisi konulan ve 3 kez ameliyat olan Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez önceki akşam Küba'da 4'üncü kez ameliyat masasına yatmıştı. 14 yıldır başkanlık koltuğunda oturan 58 yaşındaki Chavez geçtiğimiz ekim ayında seçimi yeniden kazanmış ve 6 yıllık yeni dönem için yemin etmeyi bekliyordu. Geçtiğimiz günlerde Venezuela halkına hastalığının yeniden nüksettiğini ve yeni bir ameliyet geçirmesinin zorunlu olduğunu duyuran Chavez, kendisinin görevi yürütemez hale gelmesi halinde yerine eski bir belediye şoförü olan yardımcısı Nicholas Maduro’yu devlet başkanı olarak seçmeleri isteğinde bulunmuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: