Venüs Güneş’le Buluştu

Ankaralılar, dünyada sık rastlanmayan bir gök olayı olan Venüs’ün Güneş’le buluşmasını izlemek için Ankara Üniversitesi...

Ankaralılar, dünyada sık rastlanmayan bir gök olayı olan Venüs’ün Güneş’le buluşmasını izlemek için Ankara Üniversitesi Gözlemevi’nde bir araya geldi.

Gecenin erken saatlerinden itibaren Ankara Üniversitesi Gözlemevi’nde toplanan Ankaralılar ve Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü öğrencileri güneşe bakılabilen özel gözlük ve dürbünlerle tarihi olaya tanıklık ettiler. Vatandaşlar, 105 yıl içinde bir daha gerçekleşmeyecek olan Venüs'ün geçişini heyecanla izledi. Güneş'in sağ üst köşesinden çıkışı sırasında ise en ilginç görüntü ortaya çıktı. Güneşin sağ üst kısmında Venüs gezegeni küçük bir ısırık şeklinde görüldü. En son 8 Haziran 2004 yılında gerçekleşen Venüs’ün Güneş ile buluşması 105 yıl sonra yani 2117 yılında gerçekleşecek.

Reklam
Reklam

Dünyada sık rastlanmayan bu gök olayı izlemek için gelen bir Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü öğrencisi, “Çok güzel bir deneyim. Çok uzun zamandır bu anı bekliyoruz bölüm öğrencisi olarak. Bundan sonra görebilme ihtimalimiz yok, bundan 105 yıl sonra gerçekleşecek bir olay. Bir haftadan beri bunun hazırlıklarını yapıyoruz. Şu anda internet üzerinden de canlı yayınla gösteriliyor.00.00’den beri heyecanla bekliyoruz ve şu anda güneş doğduğundan beri de gözlemini yapıyoruz” dedi.

Venüs’ün Güneş’le dansını izlemek isteyen bir çift ise, “Sırf bu olay için sanayiye gidip kaynakçı gözlüğü aradık. Çok iyi oldu. Baktık ve gördük. Güneş’ten bayağı bir küçük. Enteresan bir olay gerçekten, çok güzel” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: