Venüs Yay Burcunda

Etikili tarihler; 16-19-20-23 Aralık

KOÇ

Sevgili Koçlar 16 Aralık saat 06:38- 9 Ocak 2013 saat 06:11 tarihleri arasında Yay burcunda ilerleyecek Venüs, Güneş-Oğlak burcu seyir zamanına denk geleceği için, insan bir yandan kariyer hayatıyla ilgili konulara ağırlık verirken, diğer yandan da yenilik hevesiyle dolu olacaktır. Özellikle 19 Aralık tarihi ve civarından heyecan verici sürprizlerle karşılaşabilirsiniz. Sözgelimi bazıları farklı yerler görmek, kimileri yeni bir tanışmanın heyecanı içinde, bir çoğu hayatı anlamak adına yolculuklara çıkabilirsiniz, özgürce ilişkiler kurabilirsiniz. Ancak şunu söylemeliyim ki, Venüs-Yay burcu geçişlerinde daima abartılı bir coşku vardır. Kişi yeniliklere çabucak sarılabilir. Karşılaştığı güzelliklerinin tadını çıkarmak isteyebilir. Fakat uzun vadeli düşünülmezse, maceracı davranılırsa değişimler kökleşmeyebilir.

Reklam
Reklam

Bu da kalıcılık yaratmaz. İnsan bu devrede detayları göz ardı etmemeli, bütüne bakarken, gözüne ilişenleri es geçmemeli, değişimi zamana yayarak gözlemlemeli. Böylece hayal kırıklığından korunabiliriz. Ben derim ki, gerçekçi bakınız. Bu yıl ki, Venüs-Yay burcu geçişini olumlu yönde değerlendirmek için, eğitimden iş hayatınıza, aşk yaşamınızdan değişim istediğiniz konulara kadar her şeyi iyice gözlemleyiniz. Venüs-Yay burcunu yöneten Jüpiter-İkizler burcunda hala geri hareketini sürdürüyor. Aşırı iyimserlik bazen yüzmeyi bilmeden derin sulara girmeye benzer. Biz dönemin heyecanını bilinçli bir bakış açısıyla değerlendirirsek tabii ki Venüs-Yay burcu seyri geçici değil, kalıcı güzellikler sunabilir bizlere.

Venüs-Yay burcu geçişinin Aralık ayındaki etkili tarihi: 16, 19, 20, 23 Aralık


BOĞA

Sevgili Boğalar 16 Aralık saat 06:38- 9 Ocak 2013 saat 06:11 tarihleri arasında Yay burcunda ilerleyecek Venüs, finansal ve özel anlamda ortaklık kurduğumuz, yarar sağlamak amaçlı ilişkide bulunduğumuz(çıkarlarımız), en mahrem yönlerimizi paylaştığımız(cinsel hayatımız) kişilerle olan ilişkimizdeki alışverişlerin iyimser, coşkulu ve bazen oldukça abartılı bir şekilde yapıldığı sürece karşılık gelir. Ki bu durum farkında olmadan bizi güç duruma sokabilir. Sözgelimi bir iş ortaklığında bir sorunumuz varsa, bunun mutlaka ele alınması, her iki tarafın da öz niyetinin anlaşılması lazımdır. Çünkü karşılıklı çıkarların önemli olduğu bu ortaklıkta eğer vicdanlı davranılmıyorsa, doğru ve yanlış olan akıllıca gözden geçirilmiyorsa hem karşı tarafın hem de bizim iyi niyetimiz suistimal edilir ki, bu sakıncalıdır. Hesabımızı iyi bilmeliyiz ama bunu sürekli keseri kendimize yontar tarzda veya yontulmasına izin verir şeklinde yapmamalıyız.

Reklam
Reklam

![venusssyayda_220]()

Özel ilişkimizde de dikkatli olmak lazım. Nasıl bir ilişki yaşıyoruz ve bu beraberlikte her iki tarafın birbirinden beklentisi nedir. Eğer maddi veya manevi anlamda birbirinizle anlaşarak çıkarlarınızı düşünerek bir arada iseniz, zaten sorun yoktur. Herkes alacağını almak üzere anlaşmıştır. Ancak tam tersine bir taraf, her an basıp gitmeye yatkınsa veya sadece cinselliği paylaşmak üzere bu ilişkide rol oynuyorsa, bu düşüncede olmayan taraf hayal kırıklığına uğrayabilir. Bu dönemde kazanç anlamında çok akıllıca hareket edilmesinden yanayım. İç güdüsel hareket edilerek, yanlış işlere, yatırımlara, ortaklıklara girilmesi taraftarı değilim. Nerden ne kazancınız veya kaybınız olacağını lütfen iyice hesap edin. Kiminle iş veya özel ilişkiniz varsa, ortaklığın bir amacı olması gerektiğini bilerek, öylesine bir birlikteliğin içinde yer almayın. Olasılıkları iyice hesap etmeden borçlanmayın.

Venüs-Yay burcu geçişinin Aralık ayındaki etkili tarihi: 16, 19, 20, 23 Aralık


İKİZLER

Sevgili İkizler 16 Aralık saat 06:38- 9 Ocak 2013 saat 06:11 tarihleri arasında Yay burcunda ilerleyecek Venüs, ikili tüm ilişkilerde karşı tarafın farkına varış sürecidir. Beraberlikler kolayca kurulur, çabuk gelişir ancak kökleşmesi için zaman olgusu mutlaka önemsenmelidir. Sürpriz karşılaşmaların, bir arkadaşlığın ilişkiye dönmesinin, hiç hesapta yokken birine aşık olmanın kolaylaştığı bu dönemde hiçbir şeyin kafamızı yormasına izin vermeyiz. Partnerimizin de aynı düşüncede olması mümkündür. Ancak her İkizler böyle hareket eder diyemem. Eğer ilişkinizin temeli kuvvetli ise ve çoktandır bir arada huzurlu bir şekilde yaşanıyorsa, ortaklaşa noktalarda buluşuluyorsa bu dönem ileriye dönük bir karar almanın zamanıdır. Fakat yine de her iki taraf bir daha düşünmeyi ihmal etmemelidir. Eğer beraberlik problemli ise, taraflar olarak anlaşmazlık iyice su yüzüne çıkmışsa, bu süreçte çok gerçekçi bir şekilde durumu tespit etmekte yarar vardır. Nitekim bazı çiftler için 16 Aralık ve civarı günler bir hayli önemlidir.

Reklam
Reklam

![venusssyayda_220]()

Ne haddinden fazla iyi niyetli davranıp gerçekler göz ardı edilmeli ne de ben bilirimci davranıp köprüler atılmalı. Konuşulmalı, birbirinizin hedefine uymayan beklentiler tespit edilmelidir. Bazen bir iş sorunu, aile baskısı, moral bozukluğu, kişinin kendi ruh yapısı, bu süreçte ilişkiyi bitirmeye neden olabilir. Karşı taraf üzerinize geldiğinde dayanmak pek kolay olmayabilir. İlişkisi olmayanlar bu süreçte arkadaş çevresinde olan veya bir arkadaşı vasıtasıyla yeni biriyle tanışabilirler. Bu kişinin orijinal özellikleri dikkatinizden kaçmaz. Çabucak ilişkiye girilebilir. Ancak ani bir evlilik kararı almak veya birbirinizi tanımadan, anlamadan birbiriniz için abartılı düşünmek yanlış olabilir.

Venüs-Yay burcu geçişinin Aralık ayındaki etkili tarihi: 16, 19, 20, 23 Aralık


YENGEÇ

Sevgili Yengeçler 16 Aralık saat 06:38- 9 Ocak 2013 saat 06:11 tarihleri arasında Yay burcunda ilerleyecek Venüs, her ne kadar çalışma hayatımızı ilgilendiren konularda etkili olsa da, aile sağlığımız, güvencemiz, hedeflerimiz anlamında da önem taşır. Venüs bir başkasıyla ilişki kurmamızda, hayatın güzelliklerini hissetmemizde, astrolojik açıdan çok kıymetli bir gezegendir. Yay burcunda ilerlediği zamanlarda kişi, rutin çalışma hayatının kendi içindeki sıkıntılarına tahammül etmekte zorlanır. İşinden fırsat bulduğunda günlük hayatını biraz daha eğlenceli hale getirecek uğraşılara yönelir. Bunlar bazen hobi anlamında aktivitelerdir bazen ailenizle ortaklaşa zevk aldığınız konulara yönelmektir. Bazılarınız bu dönemde yeni iş araştırmalarında bulunabilirsiniz veya yeni insanlarla tanışabilirsiniz. Bütün isteğiniz, uyumlu, neşeli, gelişime açık bir ortamda görev almaktır. Bağlayıcı, zorlayıcı, baskı altına alıcı hiç bir şeyden hoşlanmazsınız.

Reklam
Reklam

![venusssyayda_220]()

Projeler genel olarak bu dönemde, farklı kişilerin bir araya gelerek çalışması şeklindedir. Araştırma, keşfetme, birden fazla işle uğraşma ve kendini oyalama arzusu ön plandadır. Genelde iştah bir hayli artar. Bazılarınız bu süreçte bir hayli kilo alabilir. Çünkü doyum arzunuz yüksektir. Sporla uğraşmak, bir diyetisyene başvurmak yararlı olabilir. Yeteneklerinizi uygulamalı bir iş alanında, insanlarla temas ederek, sosyal paylaşımlarda bulunarak geliştirebilirsiniz. Farklı görüşte ve zevkte olan insanlarla bir araya gelerek işinizde kendinizi geliştirebilirsiniz. Benim bu dönemde size bir tavsiyem var. İş bulmadan aslı işinizi bırakıp, bir maceraya girişmeyiniz. Karşınıza bir fırsat çıktığında, lütfen üzerinde iyice düşünüp taşınmadan kararlar almayınız.

Venüs-Yay burcu geçişinin Aralık ayındaki etkili tarihi: 16, 19, 20, 23 Aralık


ASLAN

Sevgili Aslanlar 16 Aralık saat 06:38- 9 Ocak 2013 saat 06:11 tarihleri arasında Yay burcunda ilerleyecek Venüs, hayatın keyifli, eğlenceli, coşkulu zaman dilimini yansıtır. Ancak kendimizi fazla dağıtmamamızda yarar var. Bu süreçte sosyal faaliyetler ön plandadır. Yeni insanlarla tanışmak gayet kolaydır. İlginç sürprizlerle karşılaşmamız mümkündür. Bunların tümü hem de yılın bitmesine az bir zaman kala insanın hoşuna gidebilir. Hayatın zorlukları yerine, tadını çıkarmak işimize gelir. Aşk hayatımızın genelinde, bir kıpırdanma başlar. İletişim yoğundur ve çoğu tanışmalar, iletişim, yolculuk, gezi, internet, organizasyonlar vasıtasıyla gerçekleşir. Aslanlar zaten sıcacık insanlardır ve kolaylıkla bir ortamda dikkatleri üzerine toplamayı bilirler. Bu olumlu yansımaların ardından şimdi gelelim dikkate değer noktalara. Öncelikle yeni tanışmaların etkili olduğu bu dönemde hızlıca ilişkiye girilir ve açıkçası bu ilişki her iki taraf için de bir hayli sürpriz olur. Yazışılır, konuşulur, bir araya gelinir, sohbetler edilir. Ancak ciddiyete dönüşmesi zor olur.

Reklam
Reklam

Çünkü bir müddet sonra Venüsün etkisi sona erdiğinde, bir bakarız ki, ne o kişi ortadadır ne de biz hatırlarız. Tabii ki her Aslan aynı durumları yaşamaz. Sözgelimi ilişkisi olanlar Aslanlar bu dönemde partnerleriyle yenilikleri keşfetmekten, birlikte bir şeyler yapmaktan zevk alırlar. Yolculuğa çıkılır, aktivitelerde bulunulur. Venüs-Yay burcunu yöneten Jüpiterin bu süreçte geri hareketini sürmesi ve Venüs ile olan karşıtlığı gösteriyor ki, bu süreç Aslanlar için gayet hızlı bir dönem. Çoğul arkadaşlıklara, ilişkilere, faaliyetlere açık olduğunuz bir süreç. Fakat aklımızın başımızda olmasında fayda var. Hayal kırıklığı yaşatmamak biz de yaşamamak istiyorsak bastığımızın yeri bilelim.

Venüs-Yay burcu geçişinin Aralık ayındaki etkili tarihi: 16, 19, 20, 23 Aralık


BAŞAK

Sevgili Başaklar 16 Aralık saat 06:38- 9 Ocak 2013 saat 06:11 tarihleri arasında Yay burcunda ilerleyecek Venüs, sadece eviniz, ailenizle alakalı konularda etkili olmakla kalmayıp, bir yanıyla evliliğinizi, iş hayatınızı, maddiyatla alakalı konuları, ortaklaşa paylaşımları da etkileyici olabilecek dönemdir. Ne gibi gelişmeler yaşanabilir, birlikte gözden geçirelim. Öncelikle en başından belirteyim ki, ben yapmayı düşündüğünüz yenilikleri çok iyi hesap etmenizden yanayım. Astarı yüzünden pahalıya gelmesin der ya büyüklerimiz. Aynen öyle. Hoş, kış günü genelde taşınılmaz, öyle büyük işlere kalkışılmaz ama, yaklaşın yılbaşının coşkusu içinde şöyle bir tatile gideyim diye düşünülürse, bunun bütçenizi aşacak şekilde olmamasında yarar var. Genelde bu enerji, sosyalleşmenin işaretçisidir ve insan evinde dostlarını ağırlamaktan, birlikte olmaktan zevk duyabilir. Bu süreçte evlenmeye hazırlananlar, evli olanlar, ayrı bir evde yaşamayı düşünenler, birlikte yaşamayı seçenler, lütfen ilişkinizi mutlaka ister sorunlarınız olsun veya olmasın, bilinçli bir şekilde gözden geçiriniz.

Reklam
Reklam

![venusssyayda_220]()

Kredi ödemesiyle ev almayı düşünmeden önce, uzman kişilere mutlaka danışınız. Karşınıza iş hayatınızla ilgili bir fırsat çıkarsa, bu fırsatın size olan artı ve eksilerini lütfen gözden geçiriniz. İş bulmadan işten çıkmayınız. Çünkü bu alanda yaşanması muhtemel bir sıkıntı, ev yaşamınızı da etkileyecektir. Bazılarınız son anda evlenmekten vazgeçebilir veya boşanmaya karar verebilir, tam tersi de olabilir. Çünkü yükselen burcunuzun farklılıkları bu konuda net olarak –Şu olabilir dememin önüne geçiyor. Her olasılığı söylemek durumundayım. Eğer eşinizle problemleriniz varsa, aranızdaki sevgi birliği bozulmuşsa, mali açıdan zor durumdaysanız, ortaklaşa mal taksiminde hakkınızın yenmemesi için, eşinizin mali durumuna göre tedbirinizi alınız. O bir borcun altına girer veya işini bilmez. Size zararı dokunur. Kısaca ben derim ki, ne yaptığınızı ettiğinizi biliniz.

Venüs-Yay burcu geçişinin Aralık ayındaki etkili tarihi: 16, 19, 20, 23 Aralık


TERAZİ

Sevgili Teraziler 16 Aralık saat 06:38- 9 Ocak 2013 saat 06:11 tarihleri arasında Yay burcunda ilerleyecek Venüs, bir değişimin derinden derine düşünüldüğünü, ancak bunu nasıl ve hangi yolla yapacağınıza karar verme anlamında etkili olabilir. Sadece bununla kalmıyor. İletişimsel olarak bir hayli koşuşturma var. Önceden başlanmış ama henüz bitirilmemiş işler de bu arada epeyce yoğun. Ancak benim üzerinde durduğum nokta, siz ne yaptığınızın veya neye karar verdiğinizin farkında olarak mı hayatınızı düzenliyorsunuz. Eğer bir yeni çevre düşünüyorsanız veya bir başka şehir, ülkeye yerleşmek gibi, bunun üzerinde iyice düşündünüz mü? Sözgelimi, bir anda boşanmaya karar vermek, evlenmeyi düşünmek, işe girmek, işten ayrılmak, işin şeklini değiştirmek, tümüyle hayatınızı yenilemek. Bütün bunlar bana hiç sürpriz gelmiyor. Aralık ayı, sanki acelemiz varmış gibi, bizi bir yerlere doğru gitmeye, değişime hazırlıyor.

Reklam
Reklam

![venusssyayda_220]()

Hazırlamanın yanı sıra coşturuyor diyelim. Ama ben bu coşkunluğun mutlaka sağlam bir çerçeve içine oturtulması ve akıllıca yapılmasından yanayım. Jüpiter henüz geri hareketini bitirmedi. Düşündüğümüz şeyler daha sonra pişmanlık uyandırmasın. Tabii ki doğum haritanızdaki etkiler çerçevesinde belki de bu değişimin zamanı geldi ama ya gelmediyse veya hiç yapılmaması gerekiyorsa. İşte onun lütfen bir daha gözden geçiriniz. Hayati konularda kararlar aceleye gelmez. Sağlamcı olun. Sağlığınıza lütfen dikkat edin. Hayallerinizi gerçeklik sınırları içinde ele alın. Olmayacak düşlere kapılmayın. Ben olumsuz olur demiyorum. Demem de. Bu sizin hayatınız. Ben gökyüzündeki etkiler çerçevesinde tedbirli, akıllı, ileriyi görecek şekilde, ciddi manada durumları ele almanızı tavsiye ediyorum.

Venüs-Yay burcu geçişinin Aralık ayındaki etkili tarihi: 16, 19, 20, 23 Aralık


AKREP

Sevgili Akrepler 16 Aralık saat 06:38- 9 Ocak 2013 saat 06:11 tarihleri arasında Yay burcunda ilerleyecek Venüs süresince, kazanma-harcama alışkanlıklarınızı mutlak ve mutlaka bir düzen çerçevesinde ve düzgün bir bütçe ayarlamasıyla yapmanız gereken zaman dilimidir. Venüs-Yay burcunda size parasal şans getirir. Amma velakin siz bilmezseniz nasıl kullanacağınızı sonucunda getirdiği gibi götürür. Bize düşen öncelikle mali açıdan durumumuza bir bakmaktır. Eğer parasal açıdan zor bir dönemde isek, o zaman gereksiz harcamalardan kaçınalım. Diyelim ki, iyi bir durumdayız. O zaman da kenara üç beş kuruş ayıralım. Yaşanması muhtemel veya karşımıza çıkması muhtemel olan gelir olanakları veya fırsatlar üzerinde mutlaka düşünelim. Yıl sonuna doğru insanlar, yeni bir yıla girecek olmanın coşkusu içinde harcamalarda bulunurlar. İşte bu harcamaların kontrol altına alınması lazım. Venüs-Yay burcu seyir süresince, borçlarınız ve başkalarıyla olan parasal irtibatlarınızın akıllıca düzenlenmesi gerekiyor. Gelişmek ve büyümek için, yeteneklerimizi doğru iş ve doğru fırsatlar, doğru alanlarda değerlendirmek lazım.

Reklam
Reklam

![venusssyayda_220]()

Oradan buradan söylenenlere, birilerinin kendince tespit edip, hadi yapalım dediklerine değil, uzmanlara danışmak gerekiyor. Daha fazla kazanmayı kim istemez? Ancak daha fazla kazanacağım diye, olur olmaz kişilerle ilişkiye girmemek lazım. Önümüze ardımıza bir bakalım önce. İş olanakları karşımıza çıktığında, bunu paraya göre değerlendirmemiz doğaldır. Ancak, bu iş olanağının köklü müdür? Bize ne kazandırır. Uzun vadeli midir? Buna bakmamız lazım. Diyelim ki hakikaten iyi bir iş fırsatı yakaladık. Nasılsa iyi kazanç bir elde edeceğim diyerek, hemen bir yerlere borçlanmayalım. Bekleyelim iyice bir otursun işlerimiz. Çocuklarımızın geleceği veya kendi geleceğimiz adına akıllıca düşünelim. Konforlu yaşam, güzellik ve bakım, eğlenceli hayat yaşamak hepimizin isteği. Ancak bunların uygun bir bütçe çerçevesinde yapılmasında yarar var. Aşk hayatımızla ilgili meselelerde gerçekçi düşünelim. Birlikte olduğumuz kişinin, işine, gücüne bakalım. Çalışıyor mu, borcu var mı, işi nasıl, sağlığı yerin de mi? Siz ona veya o size mali destekte bulunabilir. Ancak bunun dozunu da bilmekte yarar var.

Venüs-Yay burcu geçişinin Aralık ayındaki etkili tarihi: 16, 19, 20, 23 Aralık


YAY

Sevgili Yaylar 16 Aralık saat 06:38- 9 Ocak 2013 saat 06:11 tarihleri arasında burcunuzda ilerleyecek Venüs süresince ilişkileriniz, yenilik anlamındaki kararlarınız, aile hayatınız; idealleriniz ve aşk yaşamınızla ilgili konularda bir hayli aktif dönemdir. Gökyüzündeki enerjiler her birimizi değişimde bulunmak için adeta itekliyor. Ancak bize de akıllıca düşünmek ve yapmayı düşündüklerimizi yarar-zarar hesabı yaparak incelemek kalıyor. Çünkü aklı olan varlık, insandır. O zaman gelin bu enerjinin derinliklerine birlikte bakalım. Öncelikle aşk hayatınızda sürpriz gelişmelerin sizi bir hayli coşkulandırması, gelişmelerin sizi canlandırması, özgür seçimlerde bulunmanızı sağlayıcı bir tarafı var. Eğer siz kısa süreli ilişkilere meyilli bir Yay iseniz, alın size güzel bir enerji. Ancak ben ciddiyet isterim, evlenip bir yuva kurmak dileğindeyim diyorsanız, o zaman karşınıza çıkan kişiye, içinde bulunduğunuz duruma gerçekçi gözlerle bakmayı ihmal etmeyin derim. Ani bir evlilik teklifi mi aldınız veya uzun zamandır bir aradasınız, evlenmeye mi karar verdiniz. O zaman bir daha düşünün ve ileride sorun yaşatabilecek kişisel farklılıklarınızı gözden geçirin. Bu süreçte bazı Yaylar bir ev alımı, ofis açma, yeni bir yere taşınma gibi aktivitelere yatkın olurlar. Bu yenilikleri uygulamaya dönük girişimlerde bile bulunabilir.

![venusssyayda_220]()

Ancak ben derim ki, şartlarınıza göre, durumunuza göre, gelirinize göre hareket edin. İÇ dünyanızda hayal kırıklığı yaratabilecek, sizi rahatsız edebilecek ani ve aşırı hareketlerden, düşüncelerden kaçının. Bir sevgili geri dönebilir, biri hayatınıza girebilir veya biriyle aynı evi paylaşmak isteyebilirsiniz. Yine hakikatler ışığında bunlara bakalım. Sorunlu bir ilişkiniz mi var. Bir türlü kopamıyor ancak bu birlikteliğin adını da koyamıyor musunuz? O zaman Aralık ayı boyunca ilişkinizi şöyle geriye dönüp, yaşananları bir daha gözden geçirerek inceleyin. Bu sıra dışı bir ilişki mi, böyle yaşandığında daha mı güzel. Bunları mutlaka gözden geçirin. Ayrılık veya tekrar geri dönme gibi hayati kararlarınızı mercek altına alın. Olur ve olmazlarını hesap edin. Gerçekleri merkez alın. Çocuk sahibi olma konusunu, ilişkinizin niteliği çerçevesinde ele alın. Kendinize ve partnerinize güvenmiyorsanız, ancak çocuk sahibi olmak istiyorsanız o zaman bu çocuğun sorumluluğunu tek başınıza veya böyle bir ilişkide yüklenebilecek misiniz? bu sorunun cevabını gerçekçi bir şekilde verin.

Venüs-Yay burcu geçişinin Aralık ayındaki etkili tarihi: 16, 19, 20, 23 Aralık


OĞLAK

Sevgili Oğlaklar 16 Aralık saat 06:38- 9 Ocak 2013 saat 06:11 tarihleri arasında Yay burcunda ilerleyecek Venüs süresince siz hem özel hem de iş hayatınız, eviniz, çevrenizle olan ilişkiniz, eğitim hayatınız, iş girişimleriniz konusunda her zaman olduğu gibi dikkatlice gözlemlerde bulununuz. Bu süreç sizin bir çok mesele üzerinde kendinizi gözden geçirme, ayıklanmalarda bulunma, pürüzlerden arınmak için gerçekçi olma zamanınız. Evet bazen değiştiremediğimiz veya değiştirmemizin kolay olmadığı kadersel veya bizim seçimlerimiz sonucu yaşanan durumlar vardır. Bunlara müdahalede bulunmamız güç olur. Onun içindir ki, ben Aralık ayı boyunca biraz temkinli düşünüyorum. Hiçbir şeyin abartılmaması, akıllıca değerlendirilmesi taraftarıyım. Özellikle birileriyle kurulan bağlantılarda, bu ister özel, ister kardeşleriniz ister çevrenizdeki kişilerle olsun, kimse ile zıtlaşmayın. Karşı karşıya gelmemek için durumları bilinçli bir şekilde gözden geçirin. Birileri üzerinize gelebilir, sizi sinirlendirebilir veya siz kendi içinizde meseleleri ele alırken abartabilirsiniz. Bundan kaçının.

![venusssyayda_220]()

Sakin yerleri, pozitif insanları, ruhunuzu dinlendiren aktiviteleri tercih edin. Çok laf sözden kaçının. Birileri arkanızdan konuşabilir veya sizinle ilgili bilgileri başkalarına söyleyebilir. Sırlarınızı çok güvenmedikçe paylaşmayın. İşlerinizi düzgün ve sistemli yapın. İş hayatınızla ilgili karşınıza fırsatlar çıkabilir ve bu fırsatlar ideallerinize uygun olabilir. Ancak yine de üzerinde düşünün. Kendinizi geliştirmeyi, gereksiz yere zaman harcamamayı, ev içinde gergin hareket etmemeyi, uygulamak istediğiniz yenilikler üzerinde iyice düşünmeyi ihmal etmeyin. Göreceksiniz ki, siz kendi içinizde bütünlüğü tam olarak sağladığınızda kazanırsınız. Başkalarına kafayı taktığınızda çok zorlanırsınız. Siz işinize odaklanın. Kendinizi geliştirmeye odaklanın. Sağlığınıza, uykunuza, beslenmenize önem verin. Kontrollerinizi ihmal etmeyin.

Venüs-Yay burcu geçişinin Aralık ayındaki etkili tarihi: 16, 19, 20, 23 Aralık


KOVA

Sevgili Kovalar 16 Aralık saat 06:38- 9 Ocak 2013 saat 06:11 tarihleri arasında Yay burcunda ilerleyecek Venüs sizin sosyal hayatınızı canlandırıcı, aşk hayatınızı hareketlendirici olduğu gibi, harcama-kazanma alışkanlıklarınız ve çevrenizle alakalı her türlü iletişiminizde etkili bir dönemdir. Bu dönem bir hayli aktif geçmeye adaydır. Ancak astrolojik açıdan duruma, enerjilere baktığımda teknik bir şeyler söyleyip kafanızı karıştırmak niyetinde değilim. Sizin için önemli olanın, sürecin manası olduğunu düşünerek ben biraz aklımız başımızda olsun istiyorum. Evet gelişmeleri takip edelim, karşımıza çıkan fırsatların bizim için neyi işaret ettiğini anlayalım. İşte burada bilincimize çok iş düşüyor. Çünkü dönem abartıya fazlasıyla açık, coşkulu hareket etmeye ortam hazırlayan bir enerji geçişi. Sizin neyi hedeflediğiniz çok önemli. Bu hedeflerin paraya ve güce dönüşebilmesi için sosyal arenada ilişki kurduğunuz, aşk hayatınızda birlikte olduğunuz kişiyi ve kişileri bir gözlemci gibi davranarak izlemelisiniz.

![venusssyayda_220]()

Parasal konularda özellikle, farkındalık önem kazanıyor. Yenilikler bir hayli etkili olur demiştim. Bu yenilikler genel anlamıyla sizin bilgi, tecrübe, popülerlik, yetenekleriniz, insanlarla iletiş kurabilme özellikleriniz insanların size doğru yönlenmesini sağlayacaktır. Bu karşı cins açısından da böyledir. Ben derim ki, dönemin getirilerini güce dönüştürmeyi bilin. Faaliyetlerinizin hem maddi hem de manevi hem de iş anlamında size kazanç olarak geri dönmesine bakın. Her zaman aklınızın bir köşesinde şu olsun. Ben bu dönemde abartmadan, akıllıca ilerleyeceğim, insanlarla bilinçli şekilde bağlantı kuracağım ve bilgimi geliştirerek, büyüyeceğim. Bildiklerimin bana sağladığı ayrıcalıkların sorumluluğunu üzerime alacağım. İşte bu çok önemli.

Venüs-Yay burcu geçişinin Aralık ayındaki etkili tarihi: 16, 19, 20, 23 Aralık


BALIK

Sevgili Balıklar 16 Aralık saat 06:38- 9 Ocak 2013 saat 06:11 tarihleri arasında Yay burcunda ilerleyecek Venüs süresince kariyer hayatındaki ilişkilerin, kalabalıklaşmanın, gelişmelerin veya fırsatların, toplum içindeki yerinizin farkında olarak ele alınması gerekiyor. Çünkü gereksiz ve boş gevezeliklerle zamanınızı almalarına veya zamanınız boşa harcamanıza neden olmayın. Özellikle bu süreç dışarıdaki hayatın sorumlulukları ile eviniz sınırları içindeki meselelerin birbiriyle ilintili olduğu dönem. Maddi konuların, huzur ve güvenceniz anlamında önemi büyük. Maceracı düşünemeyiz. Hadi oldu, ben de bunu yapacağım diyemeyiz. Bir amacımız mutlaka olmalı. Daldan dala atlamamak gerekiyor. doğrularımızı ve yanlışlarımıza bir bakmamız, kendimizdeki eksikleri görmemiz son derece önemli. İdeallerinizi belirleyip, buna göre kendinize bir yol çizerseniz, hem kazançlı çıkabilir hem de hayallerinize ulaşmış olursunuz.

![venusssyayda_220]()

Bazen ayrıntılar gözden kaçırılır. Bütün olan güzelse gerisi düşünülmez. Ancak biz bu süreçte ayrıntıların önemini kabullenmeliyiz. Ciddi ciddi işimize gücümüze sarılmamız lazım. Hayat sizi farklı ve özgür olmanız için teşvik ederken, siz ne yöne gittiğinizi bilmiyorsanız, hem dış dünyada sorumluluklarınızı hem de kendinize yeni bir dünya kurma hayallerinizi gerçekleştiremezsiniz. Evli iseniz, eşinizin yuvasına olan ilgisi, bekarsanız ailenizle olan ilişkiniz, ilişkiniz varsa partnerinizle aranızdaki münasebet bunların tümü gerçekçi bir şekilde gözden geçirilmeli. Eğer yanılmak istemiyorsanız, yanılmanıza neden olabilecek kararlardan kaçınınız. Sürpriz maddi gelirler, iş olanakları, ailenizden destek görebilirsiniz. İşinize ve sorumluluklarınıza çok önem veriniz.

Venüs-Yay burcu geçişinin Aralık ayındaki etkili tarihi: 16, 19, 20, 23 Aralık