Venüs'ün Geçişi

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından 105 yıl içinde bir daha gerçekleşmeyeceği açıklanan Venüs'ün güneşin önünden geçiş anı,

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından 105 yıl içinde bir daha gerçekleşmeyeceği açıklanan Venüs'ün güneşin önünden geçiş anı, Kocaeli Bilim Teknoloji Kulübü'nden canlı olarak izlendi.

Tarihi ana tanıklık etmek için Kocaeli Bilim Teknoloji Kulübü'ne gelen meraklı vatandaşlar ile bir grup öğrenci, dağıtılan gözlükler ve burada kurulan teleskoplarla Venüs'ün güneşin önünden geçiş anını izledi.

Geçiş anını izlemeye gelen çocuklar, çok nadir olarak çıkacak bu görüntüyü izlemekten duydukları memnuniyeti dile getirerek, kendilerine bu imkanı sağlayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yetkililerine teşekkür etti.

Reklam
Reklam

Muhabir: Metin Girgin

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: