Ver Arda'yı al Emre'yi

Gün geçmiyorki Arda Turan ile ilgili İngiliz basınında haber çıkmasın. Bunların en sonuncusu Daily Star gazetesinden geldi.
Haberde Premier Lig ekiplerinden Newcastle United'ın Galatasaray'ın yıldızı Arda Turan'ı gelecek sezon için mutlaka kadrosuna katmak istediğini yazarken, İngiliz ekibinin bu transferi gerçekleştirebilmek için Galatasaray'a Emre Belözoğlu'nu teklif edeceğini ileri sürdü.

İngiliz Skysports'a konuşan Arda'nın menajeri Ahmet Bulut ise, "Arda, İngiltere'de futbol oynamaya çok sıcak bakıyor. Newcastle United'ın Arda ile ilgilendiğini gazetelerden okuyoruz, henüz bir resmî teklif ise yok. Ancak aceleci değiliz. Arda da zaten, Galatasaray'da mutlu ve şimdi milli formayla Euro 2008'e hazırlanıyor." açıklamasını yaptı.

Reklam
Reklam

Galatasaray Başkanı Adnan Polat, 19 Mayıs Pazartesi günü yaptığı açıklamada Arda için kendilerine gelen resmi bir teklfi olmadığını kaydetmişti. Adnan Polat'ın açıklamasından bir bölüm: "Biz köle ticareti yapmıyoruz. Bu konuda elbette Arda'nın da söz hakkı var. Önce Arda gitmek isteyecek. Arda için bütün şartlar olumlu olacak. Sonra isteyen kulüp, Galatasaray'ın koşullarını yerine getirecek. Bu koşullar oluşursa Arda da gidebilir. Önemli olan yerine yeni bir Arda koyabilmek. Mesela Aydın, yarınlar için çok güvendiğimiz bir oyuncu."

Bu arada Fransa'nın Lens takımından Brezilyalı stoper Vitorino Hilton, üç ay önce Galatasaray'la görüştüğünü söyledi. Öte yandan teknik direktörlük için Zaccheroni, Deschamp, Magath, Van Gaal, Sammer, Laudrup'un da aralarında bulunduğu çok sayıda ünlü isimle temas kuran Sarı-Kırmızılı kulübün son olarak Mircea Lucescu'ya teklif götürdüğü iddia edildi.