"Ver-kurtul söz konusu değil"

ORDU (İHA) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Kıbrıs için 'ver-kurtul' olayının söz konusu olmadığını belirterek, "Burada tam anlamıyla ülkemizin çıkarları doğrultusunda çözüm arayışı söz konusudur" dedi.

Bayram tatilini geçirmek üzere geldiği Ordu'da Devlet Su İşleri (DSİ) misafirhanesinde gazetecilerin sorularını cevaplandıran Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Güler, Kıbrıs'la ilgili politikalarda tamamen ülke çıkarları doğrultusunda çözüm arandığını olduğunu belirtti. Güler, "Biz şu anda bir açılımı sağlıyoruz. Sıkışan konuları açıyoruz, çözümsüzlüğün bir çözüm olmadığını söylüyoruz. Artık olaylar çözümsüz bırakılmaya tahammül edemiyor. Bu durum devlet kademelerinde de tartışıldı ve ele alınır hale geldi. Bunu 'ver-kurtul' anlayışı içinde ele almamak lazım. Burada tam anlamıyla ülkemizin çıkarları doğrultusunda çözüm arayışları var. Kesinlikle verilme-alınma söz konusu değil" diye konuştu.

Reklam
Reklam

ENERJİ ÖZELLEŞTİRMELERİ MART'TA

Bakan Güler, özelleştirme çalışmalarının niçin ağır yürüdüğü şeklindeki soruya, "Özelleştirme kolay iş değil. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı şu ana kadar yaptıklarını pek anlatamadı. Siz daha çok Petkim'i, TÜPRAŞ'ı görüyorsunuz. Aslında çok fabrika ve işyeri özelleştirildi. Ancak, bunlar pek dikkat çekmiyor. Martta da bizim özelleştirmelerimiz başlıyor. Önce dağıtımdan başlayacağız. Sonra üretim devreye girecek. Özelleştirmeler devam edecek" diye cevap verdi.

BARAJLAR UCUZ ELEKTRİĞE AYARLI

Elektriğe zam yapılmayacağını da tekrarlayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, doğalgazdan kısarak barajlardan elektrik üretimine ağırlık verdiklerini, bu sayede ucuz elektrik elde ettiklerini vurguladı. Bakan Güler, "Bizim yaptığımız çalışmalar tamamen hesaba kitaba dayanıyor. Doğalgazdan kıstık, barajlara ağırlık verdik. Arkadaşlar hergün hassas bir ayarlama yapıyor. Böylelikle elektrik ucuza geliyor, bu da size yansıyor" şeklinde konuştu.