Vercauteren: "F.Bahçe'yi gözümüzde büyütmüşüz"

Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçında karşılaşacağı Belçika'nın Anderlecht takımının teknik direktörü Frank Vercauteren, "Fenerbahçe'yi gözümüzde büyütmüşüz" dedi.

Vercauteren, ligde oynadıkları Brussels maçının Fenerbahçe karşılaşması öncesinde iyi bir hazırlık olduğunu belirterek, "Çok sert geçen maçta oyuncularımın hem pozisyona hem de gole aç olduklarını gördüm, ancak Fenerbahçe maçı çok zor olacak. İlk maç için İstanbul'a gidişimizde biraz stresli ve korkulu gittik. Sanıyorum Fenerbahçe'yi gözümüzde biraz büyütmüşüz. Fenerbahçe burada tamamen değişik bir Anderlecht ile karşılaşacak" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Kulüp menajeri Herman Van Holsbeek ise çarşamba günü çok önemli bir karşılaşmaya çıkacaklarını ifade ederek, şöyle konuştu:
"Şampiyonlar Ligi'ne katılmak bir kulübün maddi durumunun bir anda yükselmesi demektir. Tur atlamamız şart, bu nedenle kulüp olarak stresli günler yaşıyoruz. Fenerbahçe bizi Türkiye'de çok iyi ağırladı. Onlar buraya gelince biz de burada güzel bir şekilde ağırlayacağız. Onlara borçluyuz ve sürpriz yapacağız. Statta maç öncesi her iki taraf için güzel bir program düşünüyoruz. Bana göre Fenerbahçe ilk maçın ilk yarım saatinde etkili olabildi. Onun dışında bizimle aynı seviyede olduklarını gördük. Bizim burada gol yemememiz gerekiyor. Hücuma yönelik futbol oynayacağız ve turu atlamaya çalışacağız."

Holsbeek, Serhat Akın'ın sakatlığıyla ilgili de açıklamalarda bulunarak, "Serhat'ın sakatlığı tamamen geçti. Antrenmanlara yeniden başladı, ancak kondisyon açısından takım arkadaşlarına oranla biraz geride kalmış durumda. Fenerbahçe maçında forma giyip giymeyeceği önümüzdeki günlerde yapılacak antrenmanlarda belli olacak" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anderlecht-Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi ön eleme 3. tur rövanş maçı, 29 Ağustos Çarşamba günü Brüksel'de Constant Vanden Stock Stadı'nda yapılacak.

Van Damme: "Yılın en önemli karşılaşması"
Belçika'nın Anderlecht takımında forma giyen milli futbolcu Jelle Van Damme, "Fenerbahçe maçı bizim için yılın en önemli karşılaşması" dedi.

Şampiyonlar Ligi 3. tur ön eleme rövanşında Fenerbahçe ile yapacakları maçın önemine değinen Damme, Fenerbahçe'nin, Belçika'da savunma ağırlıklı bir futbol oynayacağını belirterek, şöyle konuştu: "Fenerbahçe, İstanbul'da elde ettiği 1-0'lık galibiyeti korumaya çalışacak. Bu bizim işimizi daha da zorlaştıracak, ancak kazanmak şart. Çünkü kulübümüz için Şampiyonlar Ligi'nden gelecek olan maddi olanaklar çok önemli. Belçika Ligi'nde deplasmanda Dender takımı karşısında aldığımız 2-2'lik skor takımı iyice çökertti, ama daha sonra hepimizin aklı başına geldi. Artık bu durumu yaşamamak için el ele verip, daha sıkı çalışarak, Fenerbahçe'yi de yeneceğiz."

Reklam
Reklam