"Verdiğim penaltılar doğrudur"

ORDU (İHA) - Galatasaray-Beşiktaş maçında gösterdiği yönetimle şimşekleri üzerine çeken ve ardından hakemliği bıraktığını açıklayan Ali Aydın, verdiği penaltıların doğru olduğunu savundu. Aydın, hakemliği bırakmakla hayatını geri kazandığını söyledi.

Ordu'da Gazeteciler Derneği'nde düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulunan Ali Aydın, gösterilen tepki ve yöneltilen eleştirilerden dolayı hakemliği bırakmadığını, kararı tamamen eşi ile birlikte aldıklarını söyledi. Hakemliği Fenerbahçe-Çaykur Rizespor maçında yaptığı hatanın ardından gösterilen tepkilerden sonra bırakmaya karar verdiğini, bu olayın hayatını olumsuz etkilediğini belirten Ali Aydın, "Hakemliği bıraktım ama bir anlamda hayatımı geri aldım. Hakemliği bıraktığım için üzgünüm. Ama Türk hakemliğine bir şey verdiğime inandığım için mutluyum. Kimseye kırgın değilim" dedi.

Reklam
Reklam

Galatasaray-Beşiktaş maçında verdiği penaltı kararlarını savunan Aydın, "İkisi de penaltı. Kimse bir şey söylemesin. Ben 'kötü bir maç yönettim' derken verdiğim karardan çok vermediğim kararlar sebebiyle söylüyorum. Şu pozisyonda yanlış karar verdin diyebilirler, şu pozisyonda şunu vermedin diyebilirler ama kimse penaltılara bir şey diyemez. Evet maçı kötü yönettim. Üç yıldır Türkiye'nin gündeminde ve zirvesinde olan bir hakemin bir maç kötü yönetim hakkı olmayacak mı? Zirvede olmanın bir bedeli vardı, bunu ödedim" diye konuştu.