''Vergi cezaları artırılacak''

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, vergi cezalarının artırılacağına işaret ederek, "Artık eskisi gibi olmayacak, daha fazla acıtacak, daha fazla korkutacak. Yükümlülüklerini yerine getirmeyenlerin icabına bakacağız" dedi.

Unakıtan, "Kayıtdışılığın Ekonomimize ve Sosyal Yaşantımıza Etkileri ve Çözüm Önerileri" konulu panelde yaptığı konuşmada, vergi aflarının bundan sonra gündeme gelmeyeceğini ifade ederek, "Elimden gelse Anayasa'ya (Bundan sonra vergi affı yok) diye bir madde koydururum" diye konuştu.

Bakan Unakıtan, Türkiye'nin AB'ye üye olmak istiyorsa kayıtdışı sorununu çözmesi gerektiği söyledi. Unakıtan, kayıtdışılığın, Cumhurbaşkanı'ndan en mütevazı vatandaşa kadar her kesim tarafından tartışılmasından memnuniyet duyduğunu belirterek, bu sorunun aşılması için tüm kesimlerin işbirliğine ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

Reklam
Reklam

Vergi Konseyi'nin tavsiyesi üzerine bu süreci, "AB'ye katılım sürecinde kayıtlı ekonomiye geçiş" olarak adlandırdıklarını kaydeden Unakıtan, 10 yıl içinde kayıtdışılığın, gelişmiş ülkeler seviyesine çekileceğini söyledi.