Vergi Dairesi Başkanı Aksoy Uyardı

Mersin Vergi Dairesi Başkanı Serdar Aksoy, yeniden yapılandırmadan yararlanan ancak ödeme yapmayan veya eksik ödeme...

Mersin Vergi Dairesi Başkanı Serdar Aksoy, yeniden yapılandırmadan yararlanan ancak ödeme yapmayan veya eksik ödeme yapan borçlu mükellefleri uyararak, ödemelerini yarın mesai saati bitimine kadar yapmalarını istedi.

Vergi Dairesi Başkanı Aksoy, yaptığı yazılı açıklamayla Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Hakkındaki 6111 Sayılı Kanun kapsamında vergi borçlarını yapılandıran ancak, ödeme yapılmaması veya eksik ödenmesi nedeniyle kanunu ihlal eden mükelleflerin ödemelerini 31 Ekim 2012 Çarşamba günü mesai bitimine kadar yapmaları gerektiğini bildirdi. Kanunun getirdiği imkanlardan yararlanılabilmesi için kanun kapsamında yapılandırılan alacakların taksit ödeme süresi içinde tam olarak ödenmesi gerektiğini anımsatan Aksoy, “15 Haziran 2012 tarihi itibariyle bir takvim yılında ikiden fazla taksitini süresinde ödemeyen ya da eksik ödemesi nedeniyle kanundan yararlanma hakkını kaybeden mükelleflerimize 15 Haziran 2012 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 6322 sayılı kanunla ödenmeyen veya eksik ödenen taksitlerini 31 Ekim 2012 tarihi mesai bitimine kadar geç ödeme zammı ile birlikte ödemeleri halinde kanundan faydalanma imkanı getirilmiştir. Kanunu ihlale neden olan taksitlerini 31 Ekim 2012 tarihine kadar ödeyen mükelleflerimizin diğer taksitlerini de süresinde ödemeleri gerekmektedir” dedi.

Reklam
Reklam

Kanundan yararlanma hakkının kaybedilmesi halinde ödenmeyen borç tutarlarının, yapılandırma öncesi haline dönüşeceği ve bu alacakların gecikme zammı da uygulanmak suretiyle 6183 sayılı kanun hükümlerine göre cebren takip ve tahsil edileceği uyarısında bulunan Aksoy, “Gelir İdaresi Başkanlığımız tarafından, daha etkin ve kaliteli hizmet sunulması, vergi dairelerinde oluşabilecek yığılmaların önlenmesi bakımından borçlarını ödeyecek mükelleflere kredi kartıyla ödeme imkanı sunulmaktadır. Mükellefler, 6111 sayılı kanun kapsamında yapılandırdıkları borçlarını ve bu kanun hükümlerine göre matrah ve vergi artırımları sonucunda oluşan borçlarını vergi dairelerine ve anlaşmalı bankalara ödeyebilecekleri gibi peşin veya taksitli olarak www.gib.gov.tr adresinde internet vergi dairesinden kredi kartıyla da ödemeleri mümkündür” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz