Vergi Dairesi Çalışanlarına Koruyucu Ailenin Tanıtımı Yapıldı

Muğla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu, Muğla Vergi Dairesi Başkanlığı çalışanlarına koruyucu ailenin tanıtımını yaptı.

Muğla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu, Muğla Vergi Dairesi Başkanlığı çalışanlarına koruyucu ailenin tanıtımını yaptı.

Vergi Dairesi Başkanlığı Toplantı Salonu'nda kurum çalışanlarına koruyu aile olmada aranan şartları anlatan Akkuzu, Muğla'da 7 koruyucu ailenin olduğunu, bu sayıyı yıl sonuna kadar 17'ye çıkarmayı amaçladıklarını söyledi.

Çocuk yuvasında kalan çocukların aile ortamında yetiştirilmesi için kurum ve kuruluşlara koruyucu aile hizmetinin tanıtımını yaptıklarını ifade eden Akkuzu, çocukların sağlıklı gelişebilmeleri için kendilerini koruyacak, sevecek, destekleyecek, güven sağlayacak, sosyal ve maddi gereksinimlerini karşılayabilecek sıcak bir aile ortamına ihtiyaçları olduğunu belirtti.

Reklam
Reklam

Akkuzu, çocukların yeterli sevgi alabildikleri, gereksinimlerinin düzenli olarak karşılandığı sıcak aile ortamında yetiştirildiklerinde sağlıklı bireyler olabildiklerinin bilimsel olarak kanıtlandığını vurguladı.

Anne ve babaların çocuklarını en iyi şekilde yetiştirmek için çaba harcadığına değinen Akkuzu, şöyle konuştu:

"Yaşam her zaman düşünüldüğü gibi olmayabilir. Bazı aileler zihinsel, bedensel ya da psikolojik sorunları veya ekonomik yetersizlikleri nedeniyle çocuklarının gereksinimini karşılayamaz hale gelebilirler. Böyle durumlarda çocuklara yardım edebilmenin en iyi yolu, öz ailesinin koşulları iyileşinceye kadar başka bir ailenin yanında bakımlarının sağlanmasıdır. Bu nedenle tüm dünyada korunmaya muhtaç çocuklar için en çok tercih edilen bakım şekli, ülkemizde de olduğu gibi koruyucu aile bakımıdır."

Akkuzu, aileye baktıkları her çocuk için ücret ödendiğini, eğitim, giyim ve her türlü sosyal ve kültürel faaliyet ücretinin karşılandığını belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: