Vergi dairesinden Tollu’ya ziyaret

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu vergi konusunda insanların bilinçlendirilmesi gerektiğini savundu.

Erdemli Vergi Dairesi Müdürü Gönül İlhan Akın ve beraberindeki heyet Vergi Haftası münasebeti ile Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’yu makamında ziyaret etti. Verginin kutsal bir kazanç olduğunu ifade eden Müdür Akın, Erdemli’nin vergi konusunda başarılı olduğunu savundu. Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ise yaptığı açıklamada herkesin adil bir vergiye ihtiyacı olduğuna dikkat çekerek, vergi konusunda insanların bilinçlendirilmesi gerektiğini savundu.

Erdemli Belediyesi Başkanlık Makamında gerçekleştirilen ziyarette konuşan Erdemli Vergi Dairesi Müdürü Gönül İlhan Akın, vergi konusunda vatandaşları bilgilendirmeye çalıştıklarını ve bunda da başarı sağladıklarını kaydetti. Erdemli’nin başarılı bir vergi anlayışı olduğuna dikkat çeken Akın, Vergi Dairesi olarak Mersin genelinde de başarılı olduklarını kaydetti. Akın, açıklamasında “Vergi, Devlete kaynak yaratarak, yatırım ve harcamalarını karşılanmasını sağlar. Büyümeye katkıda bulunarak, gelir ve servet paylaşımını düzenler. Devletin sağlamakla yükümlü olduğu sağlık, güvenlik gibi temel hizmetleri ve altyapı hizmetlerinin gerçekleşmesini sağlar” diyerek verginin önemine vurgu yaptı.Daha sonra söz alan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’da, konuşmasında verginin yararlarından bahsederken, vergi kutsiyetine dikkat çekti. Vergi vermenin bir vatandaşlık görevi olduğunu ifade eden Tollu, “Aynı ülkede yaşayan, devletin sunduğu hizmetlerden yararlanan vatandaşlar olarak hepimizin devlete vergi ödemesi gerekir. Bu ödediğimiz vergilerle devletimiz bizlere çeşitli imkânlar sağlamaktadır. Devlet, bizim rahat yaşayabilmemiz için, biz vatandaşlardan aldığı vergiler ile vatandaşlarına çeşitli kullanım olanakları yaratır. Bunları okul yaptırmak, kullanılan suyu ve elektriği evine getirmek olarak sayabiliriz. Yol, köprü ve daha birçok insani hizmeti de bunlara ekleyebiliriz. Vergi ödemek, bir ülkede yaşayan her vatandaşın en kutsal görevlerinden biridir. Devletin de bu vergilerden topladıklarıyla en iyi şekilde hizmet sunması; vatandaşlarına karşı yerine getirmesi gereken en önemli görevlerden biridir” dedi.

Reklam
Reklam

Fotoğraf : Çiğdem YURDAGEL

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz