Vergi Haftası

KAYSERİ (AA) - Vergi Dairesi Başkanı Niyazi Özkök, "Amacımız, vatandaşlarımızın vergi ödemeyi gönüllü bir bilinç haline getirmelerini sağlamak" dedi. 

Vergi Dairesi Başkanı Niyazi Özkök, "Amacımız, vatandaşlarımızın vergi ödemeyi gönüllü bir bilinç haline getirmelerini sağlamak" dedi. Özkök, Vergi Haftası dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. Burada konuşan Özkök, bu yıl 25'incisi kutlanan Vergi Haftası kapsamında çeşitli etkinlikler gerçekleştireceklerini söyledi. Özkök, "İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptığımız protokol kapsamında, okullarımızda vergi bilinciyle ilgili konferanslar vereceğiz. Ayrıca çalışanlarımızın motivasyonuna yönelik bazı etkinliklerimiz olacak. Refahı arttırmak, kayıtdışı ekonomiyi kayıtiçine almak için bu yapacaklarımızın vesile olmasını istiyoruz. Amacımız, vatandaşlarımızın vergi ödemeyi gönüllü bir bilinç haline getirmelerini sağlamak" diye konuştu. Özkök ve beraberindekiler, törenin ardından Vali Orhan Düzgün'ü makamında ziyaret etti. Vali Düzgün, ziyarette yaptığı konuşmada, vergi alanında çalışanların haftasını kutladı. Devletin gelirleri arasında en büyük payı vergilerin oluşturduğunu ifade eden Düzgün, "Gönüllü vergi ödemek alışkanlık haline getirilmeli. Kayseri vergi vermenin ötesinde hayırseverleriyle öne çıkmış bir şehir. Kamu hizmetlerinin etkin bir şekilde yürütülmesi için finansman gücü lazım. Bu nedenle verginin etkin toplanabilmesi önemli" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: