Vergi Haftası’nda çalışanların ağzı tatlandı

Kırıkkale Maltepe Dershaneleri ve Özel Kızılırmak Eğitim Kurumları, Vergi Haftası münasebetiyle Defterdarlığı ziyaret ederek çalışanlara...

Kırıkkale Maltepe Dershaneleri ve Özel Kızılırmak Eğitim Kurumları, Vergi Haftası münasebetiyle Defterdarlığı ziyaret ederek çalışanlara lokum ikram etti. Ziyaretten memnun kalan vergi memurları, haftalarını kutlayan kurumlara teşekkür etti.

İlk olarak Kırıkkale Defterdarı Mehmet Erkınay’ı makamında ziyaret eden eğitimciler, daha sonra odaları tek tek dolaşarak yanlarında getirdikleri lokumları ikram etti. Etkinlikler kapsamında ziyaretleri ön planda tutuklarını belirten Defterdar Erkınay, haftanın ülkeye hayırlar getirmesi temennisinde bulundu. Bu kutlamalardaki temel amacın vergi konusunda vatandaşı bilinçlendirmek olduğunu ifade eden Erkınay, bir ülkenin gelişmesi ve kalkınması için verginin şart olduğunu, bu konuda herkesin üzerine düşen bu görevi yerine getirmesi gerektiğini söyledi.
Mehmet Erkınay, "Türkiye bütçesinin yüzde 90'ı vergilerden oluşuyor. Vatandaşlarımızın görevi, her alışverişte fiş almalıdır.” dedi. Kayıt dışı ekonominin mutlaka önüne geçilmesi gerektiğine dikkat çeken Erkınay, "Kayıt dışı ekonomi, üzerinden vergi alınmayan gelirdir. Vergi sayesinde devletimiz sosyal devlet anlayışının gereği olarak, yaşlılara, kimsesizlere ve fakirlere bakar, onlara yiyecek ve yatacak yer temin eder. Hepimiz vergimizi vermeliyiz. Vergi isteğe bağlı bir şey değil, zorunluluktur." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Ziyarette Özel Kızılırmak Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ahmet Uyanık, Kırıkkale Maltepe Dershaneleri Müdürü Bayram Günsili ve kurum muhasebe çalışanları hazır bulundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz