"Vergi indirimini işsizler için yaptık"

ANKARA (İHA) - Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Kurumlar Vergisi indirimini yatırımın önünü açmak için yaptıklarını belirterek, "Yatırımın önü açılırsa işsizliğe çare bulunacaktır. Toplumda en çok ezilen işsizlerdir. Biz bunu işsizliği düşürmek için yaptık. Kimse TÜSİAD yanlısı, sermaye yanlısı diye suçlamasın" dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Maliye Bakanlığı ile Gelir İdaresi Başkanlığı, Kamu İhale Kurumu, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ve Gelir Bütçesi'nin görüşmeleri tamamlandı. Milletvekillerinin sorularını cevaplandıran Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, 2006'da GSMH'nin 5 bin dolara çıkarılacağını, bunun başarılarının en büyük göstergesi olduğunu bildirdi. Türkiye'nin ilk defa sürekli ve sürdürülebilir bir büyüme yakaladığını, bunun da siyaset ve ekonomideki istikrarla sağlandığını belirten Bakan Unakıtan, bunun sonucunda enflasyonun 7.5'e düştüğünü ve bunun da en büyük yararının dar ve sabit gelirlilere olduğunu söyledi. Maliye tarihinde ilk defa kurumlar vergisinin yüzde 30'lardan yüzde 20'ye indirildiğini de vurgulayan Unakıtan, "Bunu kimse beklemiyordu. Bunun hesaplarını da çok yaptık. Üç aydan daha fazladır çalışıyoruz. Ve bütçemizi de buna göre hazırladık. Kimse de merak etmesin. Bütçede hiçbir kaybımız yok" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Bakan Unakıtan, kurumlar vergisindeki bu düzenlemeyi yatırımın önünü açmak için yaptıklarını da vurgulayarak, "Yatırımın önü açılırsa işsizliğe çare bulunacaktır. Toplumda en çok ezilen işsizlerdir. Biz bunu işsizliği düşürmek için yaptık. Kimse TÜSİAD yanlısı, sermaye yanlısı diye suçlamaya kalkmasın. Bundan dolayı takdir edilmemiz lazım. Alkışlanmamız lazım" şeklinde konuştu.

Maliye Bakanı Unakıtan, bu açıklamasının ardından milletvekillerinin bütün sorularını yazılı cevaplayacağını söyleyerek, konuşmasını tamamladı.