'Vergilerin Düzenli Ödenmesinde Herkes Sorumluluğunun Bilincinde Olmalı'

Kayseri Vergi Dairesi Başkanı Niyazi Özkök, bir ülkenin gelişimine katkı sağlamak için vergilerin düzenli olarak...

Kayseri Vergi Dairesi Başkanı Niyazi Özkök, bir ülkenin gelişimine katkı sağlamak için vergilerin düzenli olarak ödenmesi noktasında herkesin sorumluluğunun bilincinde olması gerektiğini söyledi.

Vergi Haftası çerçevesinde Kayseri Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu. Hafta nedeniyle açıklama yapan Özkök, “Daha önce neredeyse beyan dönemi geçtikten sonra kutlanan Vergi Haftası, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın kuruluşundan sonra hem mükelleflerimizin beyanları sonrasında çıkabilecek sorunlarına yardımcı olmak hem de vergi bilincinin oluşumuna katkı sağlamak üzere beyan döneminden önce Şubat ayının son haftasında kutlanmaya başlanmıştır” dedi.

Reklam
Reklam

Özkök ve beraberindekiler daha sonra Kayseri Valisi Şerif Yılmaz’ı makamında ziyaret ederek; Yılmaz’a hafta anısına çiçek ve plaket takdim ederek hafta boyunca düzenlenecek etkinlikler hakkında bilgiler verdi.

Vali Şerif Yılmaz’da vergi ödemenin bir vatandaşlık görevi olduğuna işaret ederek, “Toplumdaki vergi bilincinin oluşması için çocuklarımızdan başlamak üzere yaşlı vatandaşlarımıza kadar çalışmalar yapılıyor. Toplumun değişik katmanlarında insanlara vergi denince vatandaşlarımızın üzerinde ürperti oluşuyor. Ürpertinin oluşmaması için Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından çalışmaların gerçekleştirilmesi gerekir. Kayseri'de tahsilat anlamında vergi oranı Türkiye ortalamasının üzerinde. Bu oran her ilde yüksek olmalı. Bugün sağlanan gelirler ile ülkenin dört bir tarafında yatırımlar yapıyoruz. Diğer devletlerin yapamadığı yatırımları yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: