Vestel Beyaz Eşya

Vestel Beyaz Eşya Sanayi ve Ticaret A.Ş. Deniz Yatırım Menkul Kıymetler liderliğindeki konsorsiyum aracılığıyla halka açılıyor.

Sermaye Piyasası Kurulu Haftalık Bülteni'nde yer alan karara göre, halka arzda fiyat aralığı 3,12-3,78 YTL olarak belirlendi.

Vestel Beyaz Eşya Sanayi Ticaret A.Ş.'nin ödenmiş sermayesinin tamamı nakden karşılanmak üzere 138.000.000 YTL'den 190.000.000 YTL'ye artırılması ve mevcut ortaklarının yeni pay alma haklarının tamamen kısıtlanması suretiyle halka arz edilecek 52.000.000 YTL nominal değerli paylar ile mevcut sermayesini temsil eden 138.000.000 YTL nominal değerli payların Kurul kaydına alınması talebinin, Halka arz nedeniyle yayınlanacak izahnamenin İMKB'nin internet sitesinde yayınlanmak üzere İMKB'ye iletilmesi, Şirketin halka arz izahnamesinin, Şirket paylarının halka arzına aracılık edecek elektronik imza kartı sahibi, Deniz Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş. tarafından kamuyu aydınlatma platformunda yayınlanması ve kamuyu aydınlatma platformu ile İMKB internet sitesinde yayınlandığının sirküler ve olası diğer ilan metinlerinde duyurulması,Pazarlama şirketleri Vestel Dayanıklı Tüketim Malları Pazarlama A.Ş. ve Vestel Dış Ticaret A.Ş ile düzenlenen mevcut sözleşmeler ve Pekin&Bayar Ortak Avukat Bürosu tarafından düzenlenen 28.03.2006 tarihli hukukçu raporunun başvuru yerlerinde izahname ile birlikte tasarruf sahiplerinin incelemesine açık tutulması ve İzahname ve Sirkülerde 'Kurumsal Yatırımcılar' grubunun 'Yurtiçi Bireysel Yatırımcılar' kategorisinden çıkarılması için gerekli değişikliklerin yapılması, suretiyle olumlu karşılanmasına karar verildi.

Reklam
Reklam

Basın Toplantısı 10 Nisan'da

Vestel Beyaz Halka Arzı ile ilgili 10 Nisan Pazartesi günü bir basın toplantısı düzenlenecek.

Son beş yılda başarılı bir performans sergileyerek cirosunu 60 milyon dolardan 600 milyon doların üzerine çıkaran Vestel Beyaz'ın bu başarısını halkla paylaşmak için başlattığı çalışmalarda son aşamaya gelindi.

Zorlu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu, Vestel Beyaz Eşya Genel Müdürü Nedim Sezer, DenizBank Genel Müdürü ve DenizYatırım Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ateş ve Deniz Yatırım Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi Cafer Bakırhan'ın katılımıyla gerçekleştirilecek, halka arza ilişkin detaylı bilgilerin paylaşılacağı "Vestel Beyaz Halka Arz Basın Toplantısı" Pazartesi günü saat 10:30'da başlayacak.

Foreks Haber