Vestel'den tüm ürünlere 3 ay iade garantisi

Vestel, Türkiye'de ilk kez "tüm ürünlerde 3 ay iade garantisi" kampanyası başlattı.

İSTANBUL (İHA) - Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Ömer Yüngül, Vestel'in 25. yılında Türkiye'de ilk kez "tüm ürünlerde 3 ay iade garantisi" kampanyası başlattıklarını, "her eve bir Vestel" hedefi koyduklarını belirtti.

25. kuruluş yıldönümünü tüketicileriyle kutlayan Vestel, tüm elektronik ve beyaz eşya ürünlerinde "3 ay iade garantisi" başlatıyor. Vestel'den yapılan açıklamaya göre 2009 sonuna kadar satın alınan ürünlerde geçerli olacak kampanya, hem kapsamı hem süresiyle Türkiye'de ilk olma özelliğini taşıyor.

Reklam
Reklam

Vestel'in 25 yıllık serüvenini değerlendirmek ve 25. yılına özel iade garantisi kampanyasını duyurmak amacıyla bugün düzenlenen basın toplantısına Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu, Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Ömer Yüngül ve Vestel İcra Kurulu üyeleri katıldı.

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu, 1994 yılında aldıkları Vestel'i Zorlu Grubu bünyesinde 20 kat büyüttüklerini, 60 bin metrekarelik üretim alanını yurtdışı tesisleriyle birlikte 1 milyon metrekareye çıkardıklarını ifade etti. Zorlu, "Türkiye'nin başarısı marka oluşturmaktan geçiyor. Biz, 25 yılda önce bir dünya firması, sonra bir dünya markası oluşturduk. Vestel, sadece topluluğumuz için değil, Türkiye için de gurur kaynağıdır" diye konuştu.

Toplantıda konuşan Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Ömer Yüngül ise, Vestel'in 25 yıllık kurumsal gücünün ve ürün kalitesine duyduğu güvenin göstergesi olarak 3 ay iade garantisi kampanyasına başladıklarını belirtti. Yüngül, "Vestel, kurulduğu günden bu yana her gelir grubundan her tüketicinin evine girebilecek kullanıcı dostu Türk teknolojisi oluşturmak için çalışıyor ve yerli üretimin gücünü dünyaya kanıtlıyor. 25. yılımızda, tüm elektronik ve beyaz eşya ürünlerimizde 3 ay iade garantisi sunarak herkesi Vestel ürünlerini yakından tanımaya davet ediyoruz. Hedefimizin adını, 'her eve bir Vestel' koyduk" diye kaydetti.

Reklam
Reklam

Vestel'in her yıl önemli miktarda yatırım gerçekleştirerek finansal rakamlarında olumlu sonuçlarını gördüklerini ifade eden Yüngül, "2008'de 109 milyon dolarlık yatırım harcaması yaptık. 2009'un ilk yarısında elektronik ve beyaz eşyada toplam 1.2 milyar dolar ciro elde ettik. Yılsonu hedefimiz 2,5 milyar dolar ihracat ve 3,3 milyar dolar konsolide ciroya ulaşmak" dedi.

Vestel'in bugünkü büyüklüğüne ulaşmasında ihracat başarısının önemli rol üstlendiğini vurgulayan Ömer Yüngül, sözlerine şöyle devam etti: "Vestel, 11 yıldır elektronik sektöründe Türkiye'nin ihracat şampiyonu. Her yıl ihracat hacmimizi ortalama yüzde 29 oranında artırıyoruz. Bugün TV ihracatı konusunda rakipsiz konumdayız. Türkiye'nin toplam TV ihracatının yüzde 80'ini Vestel gerçekleştiriyor. Vestel, bugün Avrupa'nın 3. büyük TV üreticisi konumunda."

Ömer Yüngül, Vestel'in Türkiye çapında bin 50 mağazası, 15 bin kişilik çalışan kadrosu ve 10 bin kişilik satış ve servis organizasyonuyla tüketicileri kullanıcı dostu teknolojilerle buluşturduğunu belirterek, "Ürettiğimiz ürünler ve sunduğumuz değerlerle tüketicisinin yakın dostu bir marka olarak, 25. yılımızda 'Dost Teknoloji' sloganıyla yolumuza devam ediyoruz" diye bildirdi.

Reklam
Reklam