Vestel'e murabaha sendikasyonu

İSTANBUL (İHA) - Vestel, HSBC önderliğindeki konsorsiyum ile uluslararası finans kurumlarından 30 milyon ABD Doları tutarında murabaha sendikasyonu almak üzere anlaşmaya vardı.

Vestel'den yapılan açıklamada, söz konusu sendikasyonunun, Vestel'in beyaz eşya üretimini daha üst düzeye taşımak ve hizmet kalitesini sürdürmek için uygulamakta olduğu program kapsamında, ihtiyaç duyduğu donanımların satın alınmasının finansmanında kullanılacağı bildirildi. Başlangıçta 25 milyon USD tutarında genel bir sendikasyon olarak tasarlanan ve 6 aylık geri ödeme süresi olan kısa vadeli finansman, anlaşmaya piyasadan çok güçlü bir destek gelmesiyle, 30 milyon ABD Doları'nın üzerine çıktı. HSBC Bank A.Ş., murabaha sendikasyonu ile sağlanan bu finansmana 5.5 milyon ABD Doları katkıda bulunacak.
Finansmana katılan finans kurumları ise şöyle:

Reklam
Reklam

Dubai Islamic Bank, Kuwait Finance House, Banque du Bosphore, Melli Bank plc, Family Finans Kurumu A.Ş., Union de Banques Arabes et Francaise, Kuveyt Turk Evkaf Finans Kurumu A.Ş.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Vestel Şirketler Grubu CEO'su Ömer Yüngül ise, "Vestel, bu değerli bankalar ve finans kuruluşlarıyla bir murabaha sendikasyonunda birlikte çalışmaktan onur duymaktadır. Bu sendikasyon sürecinde elde edilecek fonlar, müşteri memnuniyetinin artırılması yönünde kapasite artışının getirdiği işletme sermayesinin finansmanında kullanılacaktır Bu sendikasyon anlaşmasının hem Türk ekonomisine, hem de Vestel'e duyulan güvenin bir işareti olduğu inancındayız" dedi.