Veterenlar Hız Kesmiyor Dostluk Kazanıyor

22.Balkan Veterenlar Atletizm Pist Şampiyonası’nda heyecanlı geçen yarışlar kadar dostluk da adından söz ettirdi. Derece...

22.Balkan Veterenlar Atletizm Pist Şampiyonası’nda heyecanlı geçen yarışlar kadar dostluk da adından söz ettirdi. Derece kürsüsünde 13 ülkenin bayrağı dalgalanırken sporcular birbirlerini sarılarak kutladı. Şampiyonanın ilk iki gününde Balkan rekorları el değiştirdi, sınırlar zorlandı. Engelli koşu branşında art arda gelen rekorları izleyen seyircilerin alkışları Atatürk Stadyumu’nda yankılandı.

80 METREDE REKOR İZMİR’İN

Şampiyona’nın ikinci gününde engelli koşular nefes kesti. Bayanlar 80 metre engelli koşu 40-44 yaş kategorisinde İzmirli sporcu Hanife Sancak 14,54 derecesiyle Balkan Veteranlar ve Türkiye rekorunu kırdı. Hanife Sancak’ın derecesi, 22.Balkan Veteranlar Atletizm Pist Şampiyonası’nda Türkiye’yi 3. Balkan rekorunun da sahibi yaptı. Şampiyonayı yakından takip eden Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, usta atletleri gönülden desteklediğini söyledi ve “Yarışlar her ne kadar bireysel olsa da burada alınan başarıların, kırılan rekorların mutluluğu ortak. İzmir tarih boyu farklı kültürlerin, farklı dinlerin, farklı dillerin buluştuğu ve kaynaştığı bir merkez oldu. Konak Belediyesi olarak İzmir’in bu sevgi ve barış dolu doğasına katkı koymaktan onur duyuyoruz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

REKORA DEVAM

Hemen her yarışta yeni bir rekor kırılan 22.Balkan Veteranlar Atletizm Pist Şampiyonası’nda ikinci gün sonunda Bayanlarda 9 , Erkeklerde 9 Balkan Rekoru, Türk sporcuları Bayanlarda 4 Erkeklerde Türkiye Rekoru kırıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz