Veterinerler Eğitim Seminerinde Biraraya Geldi

Aydın’da eğitim faaliyetlerine ağırlık veren Veteriner Hekimler Odası, il genelindeki veteriner hekimlere yönelik ‘Reçete uygulamaları...

Aydın’da eğitim faaliyetlerine ağırlık veren Veteriner Hekimler Odası, il genelindeki veteriner hekimlere yönelik ‘Reçete uygulamaları ve meslekteki son gelişmeler’e yönelik eğitim semineri düzenledi.

Aydın Muhasebeciler Odası Salonu’nda düzenlenen eğitim seminerine konuşmacı olarak Başkan Muharrem Uçmaklıoğlu, Mali Müşavir İlhan Aydın, Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürlüğü Veteriner Hekimi Hakan Kaya katıldı. Programda veteriner hekim bilişimi ile ilgili de sunum yapıldı.

Veteriner hekimlerin yoğun ilgi gösterdiği programın açılışında konuşan Aydın Veteriner Hekimler Odası Başkanı Muharrem Uçmnaklıoğlu, mesleki sıkıntıların her geçen gün artarak devam ettiğini belirterek, yetkililerden hayvancılık sektöründe yaşanan sıkıntıları çözmesini istedi. Türkiye’nin en önemli tarım ve hayvancılık merkezlerinin başında gelen Aydın’da Tabiatın sunduğu bir çok imkana rağmen, hayvancılığın çıkmaza girdiğini ve bir çok işletmenin iflasın eşiğinde olduğunu belirten Uçmaklıoğlu, “Birkaç yıl önce bir çok çiftimiz binbir umutla bankadan 8-9 bin lira kredi çekip bir inek sahip olurken, bu yıl bu inekleri sahipleri 2-3 bin lira arasında fiyatla elinden çıkarmaya çalışıyor. Hayvancılık sektöründe yaşanan bu sorun bizleri de olumsuz etkiledi. Et ve süt fiyatındaki düşüş buna karşın yem fiyatlarındaki artış sektörü içinden çıkılmaz hale getirdi” diye konuştu. Başkan Uçmaklıoğlu, yaşanan sorunların çözümü için birlikte hareket etmenin şart olduğunu bu nedenle tüm Veteriner Hekimlerin birlikte hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Program kapsamında Mali Müşavir İlhan Aydın, yeni mali uygulamalar kapsamında veteriner hekimlerin yapması gerekenleri, Tarım Gıda Hayvancılık Müdürü yetkilisi Hakan Kaya da reçete uygulama sistemlerini veteriner hekimlere anlattı. Programda veteriner hekimlerin soruları da ilgililer tarafından cevaplandırıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: