'Vettel kısa sürede önlerdeki yerini alacak'

Red Bull Racing takım patronu Christian Horner, Sebastian Vettel'in Avustralya Grand Prix'deki nefes kesen mücadelede aldığı yaranın izini Malezya'da kapatacağını ifade etti.

Vettel'in Melbourne'de yarışın sonlarına doğru podyum finişe giderken, Robert Kubica ile çarpışmış ve kazada hatalı bulunarak Malezya GP için 10 sıra cezası almıştı.

Horner, kazaya rağmen Vettel'in kendine olan güvenini yitirmediğini belirterek, "Genç bir çocuk. Müthiş sürüyor. Bana göre, Kubica ile çarpışması tamamen bir yarış hadisesi" dedi.

Reklam
Reklam

Vettel'in altında daha öncekilerden çok daha iyi bir araç bulunduğunu belirten Horner, "O da her zamankinden daha iyi sürüyor, çünkü kendine güveniyor. O yüzden verilen cezaya rağmen kendisinden burada da benzer bir performans bekliyoruz. Hala sıfır puanımız var. O yüzden mümkün olan en kısa sürede hanemizi puanlarla doldurmamız lazım" diye konuştu.

Bu arada Vettel dün, yarış hakemlerinin kendisine 10 sıra cezası vermesinin sebebinin öğrenmek için FIA yetkilileri ile görüştü.

Horner, Vettel'e verilen cezanın, Alman sürücünün işini zorlaştıracağını kabul ederken, yarışın yağmur altında geçilmesi halinde sürpriz olabileceğini de ifade etti.

TurkiyeF1.com