Veysel Eroğlu: Asıl sorumlu proje müellifi ve inşa eden firmalardır

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Adana'daki baraj inşaatında meydana gelen patlama sonrası kamuoyunda...

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Adana'daki baraj inşaatında meydana gelen patlama sonrası kamuoyunda konuşulan baraj denetimlerine ilişkin ihmal iddialarını değerlendirdi. Devlet Su İşleri'nin bütün denetimlere yetişmesinin mümkün olmadığını dile getiren Eroğlu, "Esas itibarıyla sorumlu proje müellifi inşa eden şantiye şefi ve inşa eden firmalardır." dedi.
Swiss Otel'de İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) üyesi ülkelerin su bakanlarının bir araya geldiği 'Su Güvenliği Olan Bir Gelecek İçin Birlikte Çalışmak' başlıklı konferansa katılan Bakan Eroğlu, toplantı arasında basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Adana'da baraj inşaatında meydana gelen patlama sonrası baraj denetimlerinde ihmal olduğu yönündeki iddiaları değerlendiren Bakan Eroğlu, "Esasen bu işi yapan proje müellifleri. Bunlar asıl denetimi yapacak. Çünkü DSİ'nin hepsine yetişmesi mümkün değil. Ama şuanda DSİ'de boşluk olmaması için talimat verdim. Gerekli denetimleri DSİ yapacak. Gerekli ikazlarda bulunacak." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Meclis alt komisyonunda görüşülen 2B yasa tasarısında arazi rayiç bedelin yüzde 50'ye düşmesi ile ilgili soruya da cevap veren Eroğlu, "Alt komisyonda bazı teklifiler var ama bu teklifler ana komisyonda görüşülecek. Bu çarşamba herhalde ana komisyona gelecek." diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz