Veysel Karani Türbesinin Maketi Miniatürk'e Yerleştirilecek

SİİRT (AA) - Siirt'in Baykan ilçesinde bulunan Veysel Karani türbesinin maketinin İstanbul'daki Miniatürk'e yerleştirileceği bildirildi.

Siirt'in Baykan ilçesinde bulunan Veysel Karani türbesinin maketinin İstanbul'daki Miniatürk'e yerleştirileceği bildirildi. Siirt Valisi Ahmet Aydın, Tillo ilçesinde bulunan İsmail Fakirullah Hazretlerinin türbesinin ardından, şimdi de anne sevgisinin sembolü olan Veysel Karani Hazretlerinin türbesinin maketinin İstanbul'da bulunan Miniatürk'e konulacağını söyledi. Dünyanın en geniş maket alanlarından biri olan Miniatürk'e Siirt'in ikinci eserinin girmesinden memnuniyet duyduklarını belirten Aydın, şöyle konuştu: "Hatırlanacağı gibi geçen yıl Tillo ilçemizde bulunan İsmail Fakirullah ve İbrahim Hakkı Hazretlerinin türbe maketinin açılışını yapmıştık. Şimdi de İslam dünyasının önemli değerlerinden olan Veysel Karani Hazretlerinin türbe maketini alana yerleştireceğiz. Başta İstanbul Valimiz Sayın Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Topbaş'a olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu vesileyle Miniatürk'te yapacağımız törene tüm vatandaşlarımızı davet ediyoruz." Aydın, maketin 7 Mayıs Çarşamba günü saat 10.00'da düzenlenecek törenle Miniatürk'e yerleştirileceğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: