Veysel Sarı güven tazeledi

Kısa adı İTAŞKOBİRLİK olan İçel Akdeniz Motorlu taşıyıcılar Kooperatifleri Mersin Bölge birliği 19. olağan kongresini yaptı.

Kısa adı İTAŞKOBİRLİK olan İçel Akdeniz Motorlu taşıyıcılar Kooperatifleri Mersin Bölge birliği 19. olağan kongresini yaptı.

Tek liste ile gidilen seçimde Veysel Sarı 85 kooperatifin 110 temsilcinin tamamının oyunu alarak dört yıllığına tekrar başkan seçildi.

Kongre Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odasının salonunda yapıldı. Veysel Sarı üyelere kısa bir hoş geldiniz konuşması yaptıktan yapılan oylama sonucu Aydın Erenkuş oy birliği ile divan başkanlığına getirildi ve Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitler için saygı duruşu yapılıp istiklal marşı okunduktan sonra gündeme geçildi.

Reklam
Reklam

Çalışma raporunun okunması için kürsüye gelen Başkan Veysel Sarı genel kurula hitaben yaptığı konuşmada şunları söyledi.

"Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası ve İTAŞKOBİRLİK Başkanı olarak tüm şoför ve taşıma işi yapan esnafın sorunlarının çözümü için bir ayağımız Ankara, bir ayağımız Mersin'de çalışıyoruz. Taksi, minibüs, otobüs , kamyon ve nakliye işi yapanları çalışamayacak duruma getiren yeni çok ağır yükümlülüklerin kaldırılması veya hafifletilmesi için önümüzdeki dönemde Gümrük ve Ticaret Bakanı olmasını umduğumuz sayın Zafer Çağlayan'a odamız büyük salonunda yaptığımız genişletilmiş esnaf toplantısında ve seçimler öncesi esnaf toplantısı için Mersin'e gelen Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı sayın Bendevi Palandöken'e sorunlarımızı içeren birer dosya sundum.

Tüm sorunlarımızın çözümü için sözlü olarak ricada bulundum. Kamyon, minibüs ve taksicilik yapan esnafımıza ÖTV'siz yakıt tahsisi ve K-1 yetki belgesi almak veya devrinde kamyonlarda kapasitenin 25 tona çıkarılması şartının getirilmesine tepkili olacağımızı da ifade ettim dedi ve bunun içinde tüm esnafımızın güç birliği ve dayanışma içinde olmalarını istedi. Veysel Sarı ayrıca "Odamız ve kooperatiflerimize kayıtlı tüm esnafımızın Büyük önderimiz Mustafa kemal Atatürk'ün " Türk Şoför ü en asil duyguların insanıdır" ifadesinde işaret ettiği gibi, şoför esnafımızın daha çağdaş, daha güvenilir hale getirmek, onları daha korunaklı araçlara sahip olmalarını sağlayacak faizsiz, ÖTV'siz taksiye sahip olmalarının da mücadelesini veriyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Yapılan konuşmalardan sonra tek liste ile gidilen seçim sonunda Yönetim kuruluna Veysel Sarı, Ferudun Ergül, Yusuf Yazıcı, Sabahattin Gider, Mehmet Sagcan, Hıdır Koyuncu, Abdulgani Avşar, Atilla Kaman, Salman Yuca, İsmail Alsat ve Ahmet Altundağ. Denetim Kurulu Üyeliklerine ise Mehmet Serin, İsmet Koç, Mustafa Haktanır seçildi ve aynı gün toplanan yönetim kurulu Veysel Sarıyı tekrar başkan seçti, Aydın Erenkuş'un da birlik müdürlüğüne devamına karar verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz