Vezirköprü Ovası Sulama Inşaatı Işçileri Iş Bırakma Eylemi Yaptı

Vezirköprü Barajı ve Vezirköprü Ovası Sulama Projesi, işçilerin 7 aydır maaş alamaması sebebiyle durma noktasına...

Vezirköprü Barajı ve Vezirköprü Ovası Sulama Projesi, işçilerin 7 aydır maaş alamaması sebebiyle durma noktasına geldi.

DSİ Genel Müdürlüğü tarafından 1996 yılında Vezirköprü Ovası'nın tarım sulama problemini ortadan kaldırma adına açılan proje ihalesini İma Grup adındaki mühendislik firması aldı. 14 bin 630 dekar alanı sulamaya açıp tarıma kazandırmayı amaçlayan proje, işçilerin 7 aydır maaş alamamaları nedeniyle yavaşladı. Daha önce iş bırakma eylemi yapan işçilere şirket, maaşlarını ödeyeceğini söyleyerek çalışmalarını sağlamıştı. İş bırakma eyleminde olan 60 işçinin hepsi, bugüne kadar ya kredi kartlarına borçlanarak ya kredi çekerek ya da yakınlarından borç alarak geçimlerini idare ettirmeye çalıştıklarını ifade etti. Maaş alamadığı için daha önce iş bırakan işçilerin bazıları da en azından işsizlik maaşı alalım diye işten ayrılıp şirkete maaş davası açtıklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Çok mağdur durumda olduklarını söyleyen işçilerden Mustafa Gül, bu işe güvenerek ev kredisi çektiğini ve geçen süre içerisinde borçlarını ödeyemediği için banka tarafından evine ipotek konulma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını söyledi. Gül, "Ramazan ayında bari bize yardımcı olunsun, bayrama boynumuz bükük girmeyelim." diye konuştu.

Samsun DSİ müdürlüğüne mart ayında durumlarını belirten dilekçeyle başvurduklarını söyleyen işçiler, aradan geçen bunca zamana rağmen kendilerine geri dönen olmadığını ifade ederek, "Neticede devletin işini yapıyoruz, devletimiz bu işe el atıp mağduriyetimizi gidersin." diye konuştu. İşlerini severek yaptıklarını ve çalıştıkları şirket ve projeye zarar vermek istemediklerini söyleyen işçiler, "7 ay çok uzun bir süre, biz işimizi sevmeseydik 7 aydır beklemezdik, herkes elini taşın altına koymalı, bizim mağduriyetimizi giderme adına herkes en az bizim kadar fedakarlık göstermeli." açıklamasını yaptı.

FİRMA: SORUNLARI ÇÖZMEYE ÇALIŞIYORUZ

Haziran ayı öncesinde telefonla görüşülerek işçilerin sıkıntısı aktarılan İma Grup firması, işçilerin sorunlarını çözmeye çalıştıklarını belirterek, 1 Temmuz'da paraların ödeneceğini belirtmişti. Firma temsilcilerinden Yeşim Temiz, "İnsanların olduğu gibi firmaların da zaman zaman zor durumlarda kaldığı oluyor. Biz de sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. Sorunu çözmeye çalışıyoruz." diyerek işçilerden bir ay sabretmelerini istemişti. Verilen tarihin üzerinden 10 gün geçmesine rağmen herhangi bir gelişme olmaması çalışan işçilerin mağduriyetini artırdı. Şirket yetkililerinin, işçilere 600 TL vererek işlerine devam etmelerini, imzalayacakları kağıtlarla işsizlik fonundan para çekilerek kendilerine olan ödemelerin yapılacağını söylemeleri ise işçilerin kafasını karıştırıyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: