Vezneler hafta sonu açık

Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi ilk taksiti için son ödeme günü 31 Mayıs

Akdeniz Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü, Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi (ÇTV) mükelleflerinin vergilerini zamanında yatırabilmesi için hafta sonları da açık olacak. Akdeniz Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Çakan, mükelleflerin ödemelerini son güne bırakıp yığılma yaşamamaları için 26 Mayıs Cumartesi ve 27 Mayıs Pazar günleri de gelir veznelerinin mesaiye kalacağını ifade etti.

Akdeniz Belediyesi tahsilât vezneleri, Emlak ve ÇTV ilk taksit ödemeleri için hafta sonu da açık olacak. Mali Hizmetler Müdürlüğünden yapılan açıklamada, mükelleflerin vezne önlerinde yığılma yaşamasını önlemek ve vergilerini zamanında yatırmalarını sağlamak amacıyla 26 Mayıs Cumartesi ve 27 Mayıs Pazar günleri mesai saatleri içerisinde hizmet verecek. Konuya ilişkin bilgi veren Akdeniz Belediyesi Mali Hizmetlerden sorumlu Başkan Yardımcısı İbrahim Çakan, Emlak ve ÇTV ilk taksitinin Mayıs ayı sonuna kadar ödenmesi gerektiğini, aksi durumda vergi mükelleflerinin borçlarına yasal faiz uygulamak zorunda kalacaklarını belirtti. Mali Hizmetler Müdürlüğü Gelir Veznelerinin önünde olası yığılmaları önlemek ve yurttaşların vergilerini rahat ve zamanında yatırmalarını sağlamak için bir dizi önlem aldıklarını sözlerine ekleyen Başkan Yardımcısı Çakan, “Mükelleflerimizin rahat bir şekilde vergi ödemelerini yapabilmeleri için gereken tedbirleri aldık. Bu çerçevede, Mali Hizmetler Müdürlüğümüze bağlı veznelerimiz, 26 Mayıs Cumartesi ve 27 Mayıs Pazar günleri de hizmet verecek. Vergi Mükellefi yurttaşlarımız, son ödeme tarihi 31 Mayıs 2012 Perşembe günü olan vergi ödemelerini merkez hizmet binamızın yanı sıra Yenitaşkent’te bulunan ödeme noktamıza da yapabilirler. Mükelleflerimizin zorluk yaşamaması için vergi ödemelerini son güne bırakmamalarını tekrar hatırlatmak istiyorum. Daha önceki yıllardan, vergi ödemelerinin son gününde belediyemiz vezneleri önünde bir yığılma olacağını tahmin ediyoruz. Bu olası yığılmanın önüne geçmek adına vergi ödemelerinin son güne bırakılmaması yararlı olacaktır. Öte yandan çalışma saatlerinin çakışması nedeniyle normal mesai saatlerinde belediyemize gelip ödeme yapamayacak olan mükelleflerimiz için gelir veznelerimizi hafta sonu da açık tutacağız. Mükelleflerimizin cezalı duruma düşmemeleri için ödemelerini vaktinde yapmalarını bekliyoruz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Akdeniz Belediyesi merkez hizmet binasında hafta sonu mesai saatlerinde ödeme yapılabilecek ancak Yenitaşkent ödeme noktası sadece normal mesai saatlerinde açık olacak. Ayrıca Akdeniz Belediyesi merkez hizmet binasında görevli Çözüm Masası görevlileri, vergi beyannamelerinin hazırlanmasında yurttaşlara yardımcı olacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz