VGC'den Basın Açıklaması

Vangölü Gazeteciler Cemiyeti (VGC), gazetecilik mesleğiyle ilişkileri kalmadığı gerekçesiyle üyelikten çıkarılan iki kişiyle ilgili açıklama yaptı. 

Vangölü Gazeteciler Cemiyeti (VGC), gazetecilik mesleğiyle ilişkileri kalmadığı gerekçesiyle üyelikten çıkarılan iki kişiyle ilgili açıklama yaptı. 1998 yılında kurulan cemiyetin, tüzüğü gereği mesleki bir kuruluş olduğunu ve üyelerinin de gazetecilerden oluştuğunu anımsatan VGC yönetim kurulu, gazetecilik mesleğini yürütmeyen ve meslekten ayrılan üyelerinin, üyeliklerinin iptal edildiğini bildirdi. Her gün mesleğe yeni arkadaylarının katıldığını ve aktif gazetecilik yapan herkesin başvurması durumunda üyelik talebinin değerlendirildiğini aktaran VCG, "Bizler yönetime geldikten sonra aralarında Dicle Haber Ajansından Anadolu Ajansına, Zaman gazetesinden Azadiya Welat gazetesine kadar gazetecilik faaliyeti yürüten 60 gazeteci cemiyete üye yapılmıştır. Buna karşılık 21 kişinin de gazetecilik faaliyeti yürütmedikleri ve meslekten ayrılmalarından dolayı üyeliklerine son verilmiştir. Yine kısa bir süre önce yaptığımız seçim sonrası üye listemiz yönetim kurulunca gözden geçirilmiş, tüzüğümüzün 4. maddesi gereği gazeteci niteliklerini ve koşullarını yitirmiş olmalarından dolayı Azim Yacan, Ubeydullah Hakan ve birkaç üyemizin üyeliklerine son verilmiş, kendilerine bu karar tebliğ edilmiştir" açıklamasını yaptı. Bu tebliğin ardından üyelikten çıkarılan Yacan ve Hakan'ın şık olmayan bir tutum sergileyerek olayı kişiselleştirdiğini ve olayı başka taraflara çektiklerini bildiren VGC, din, dil, ırk ayrımı yapmaksızın tüm üyelerine aynı mesafede olduklarını ve yaşadıkları her sıkıntıda üyelerinin yanında olduklarını aktardı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Vangölü Gazeteciler Cemiyeti her zaman üzerine düşen sorumlulukları göz ardı etmeksizin gazetecilerin yanında olmuştur. Cemiyetimiz yönetim kurulu tarafından alınan karara siyasi bir boyut kazandırarak bizi de bunun içine çekmeye çalışan arkadaşlar unutmamalıdır ki seçildiğimiz günden bu yana siyasetle işimiz olmadığını defalarca deklare edip karşısında durduk. Halende durmaktayız. Bizler gazeteciyiz. Siyasi parti sözcüleri değiliz. Ayrıştıran değil toparlayıcı olanız. Sonuç olarak, tüzüğümüzün öngördüğü gazetecilik vasfını yitiren arkadaşlarla ilgili alınan kararın arkasında durduğumuzu ve işi siyasi boyuta çekerek gazetecileri hedef gösteren zihniyeti kınadığımızı belirterek kişilik haklarımıza yapılan saldırılarla ilgilide yasal girişimlerimizi başlatacağımızı ifade eder takdiri kamuoyunu bırakır saygılarımızı sunarız."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: