VGC'den Saldırılara Tepki

Vangölü Gazeteciler Cemiyeti (VGC), kentte son günlerde gazetecilere yönelik gerçekleşen saldırıların kaygı verici olduğunu bildirdi.

Vangölü Gazeteciler Cemiyeti (VGC), kentte son günlerde gazetecilere yönelik gerçekleşen saldırıların kaygı verici olduğunu bildirdi. VGC'den yapılan yazılı açıklamada, 30 Mart 2014'te yapılacak yerel seçimler öncesinde siyasi partiler arasında yaşanan çekişmeye, seçimin nabzını tutmaya çalışan basın mensuplarının da dahil olduğu ve gazetecilere yönelik son günlerde fiziki şiddet boyutuna oluşan olumsuz tavırlar sergilendiği belirtildi. Gazetecinin, kamuoyunu bilgilendirme görevini yerine getirirken şiddet ve baskı görmesinin kabul edilemez bir durum olduğu kaydedilen açıklamada, şöyle denildi: "Özellikle il dışından gelerek kentteki seçim atmosferinin nabzını tutmak isteyen gazeteciler, kentin en işlek caddesinde çekim yaptığı esnada bir grubun önce sözlü sonra fiziki saldırısına maruz kalmıştır. Olaylar sırasında zor anlar yaşayan ve korku dolu dakikalar geçiren gazeteciler maalesef görevlerini yerine getirmeden apar topar kentten ayrılmak durumunda kalmıştır. Yine kısa bir süre önce yaşanan başka olayda ise bir gazeteci, üzülürek ifade etmek gerekir ki kendi meslektaşları tarafından hedef gösterilerek bazı gruplar tarafından tartaklanmaştır. Yaşanan olaylara bakıldığı zaman, kentimizde son günlerde ortaya çıkan tablo son derece kaygı vericidir. Hiçbir gazetecinin bir diğerinden üstün tutulmaması gereken kentte, siyasi görüşü ve duruşu ne olursa olsun gazetecilerin basın yayın ilkeleri doğrultusunda hareket etmesi gerekmektedir." Açıklamada, gazetecilerin, siyasi çevrelere yakınlığının hiçbir zaman kendilerine ayrıcalık tanımadığına değinilerek, "Yaşanan olayların bir daha tekrar etmemesi adına tüm meslektaşlarımızı ve çevrelerini sağduyuya davet ediyor, yapılanların yanlışlığına bir daha vurgu yapmak istiyoruz. Bu doğrultuda, aynı meslek grubunda yer alan arkadaşlarımızın birbirine yardımcı olacak ve işlerini kolaşlaştıracak şekilde hareket etmesi en büyük arzumuzdur" ifadeleri kullanıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: