VGC'den VATSO'ya Tepki

 Vangölü Gazeteciler Cemiyeti (VGC), Van Ticaret ve Sanayi Odası'nda (VATSO) görev yapan cemiyet üyesi Şabettin Akkuş'un işten çıkarılmasına tepki gösterdi.

Vangölü Gazeteciler Cemiyeti görev yapan cemiyet üyesi Şabettin Akkuş'un işten çıkarılmasına tepki gösterdi. Göreve geldikleri günden itibaren tek önceliklerinin bölgede zor şartlar altında görev yapan üyelerinin özlük ve sosyal haklarının korunması ve geliştirilmesi olduğunu açıklayan VGC, geçtiğimiz ay yapılan seçimlerin ardından, VATSO seçimlerini kazanan yeni yönetim kurulunun, bazı cemiyet üyelerini, gerekçe göstermeden işten çıkarmasını eleştirdi. Seçimler öncesinde VATSO yönetimine talip tüm adaylarla bir araya geldiklerini ve tüm adaylara eşit mesafede durduklarını anımsatan VGC, tüm adaylarla da yerel basının güçlendirilmesi konusunda fikir alış verişinde bulunduklarını, ancak işten çıkarmaların yaşanması nedeniyle açıklama yapma ihtiyacı hissettiklerini bildirdi. Demokrasi, insan hakları ve kent ekonomisine yeni bir anlayış kazandırmak üzere yola çıkan VATSO'nun, yeni yönetiminin daha tebrikler bitmeden kişisel sebeplerden dolayı cemiyet üyesi olan Akkuş'un sözleşmesini feshettiğini kaydeden VGC, açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Karar sonrası VGC Yönetim Kurulu, VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva ve yönetim kurulu üyeleriyle görüşmeler yaptı. Arkadaşımızın işten çıkarılma sebebiyle ilgili bir cevap alamadık. Oysa her platformda istihdam alanlarının oluşturularak kentteki işsizlikle mücadele için projelerle yola çıkan VATSO yönetiminin, daha ilk haftasında arkadaşımız Akkuş'la beraber bazı çalışanların işine son vermesi, söylemleriyle çelişmektedir. Seçim bildirgesinde yerel basının güçlendirilmesi konusuna da yer veren, değişimi ve farklılığı işaret eden yeni yönetimin aldığı bu karar, eski anlayışın değişmediğini göstermekte. Sonuç olarak kararı üzüntüyle karşılandığımızı belirtiyoruz."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: