Vietnam Büyükelçisi Cuong'tan Kayseri Valisi Yılmaz'a Ziyaret

Vietnam'ın Ankara Büyükelçisi Nguyen The Cuong, Kayseri Valisi Şerif Yılmaz'ı makamında ziyaret etti.

Vietnam'ın Ankara Büyükelçisi Nguyen The Cuong, Kayseri Valisi Şerif Yılmaz'ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Cuong, Kayseri ile Vietnam'daki şehirler arasında kardeşlik antlaşmaları yapılmasını dilediklerini belirterek, "Ziyaret öncesi kentle ilgili bir ön araştırma yaptım. Kayseri 81 il tarihini içinde barındırıyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın da memleketi olduğunu biliyorum. Zeki olmaları ile biliniyorlar" dedi.

Türkiye'nin ticari ilişkilerin yanı sıra eğitimle de yurt dışında adını duyurduğunu vurgulayan Cuong, "Nüfusunuz belki 78 milyon ancak dünya üzerinde 300 milyon insan Türkçe konuşuyor. Yurt dışında Türklerin 30'a yakın okulu var, bu okullarda en az 50 bin öğrenci Türkçe öğreniyor. Hindistan'ın nüfusu 1 milyarı geçti ancak dilini konuşabilen çok yok, ülkede daha çok İngilizce konuşuluyor" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Vali Şerif Yılmaz da bugüne kadar Vietnam ile çok yakın ilişkiler kurulmadığını ancak bu ziyaretler sayesinde iki ülke ilişkilerinin gelişeceğine inandıklarını söyledi.

Kayserili iş adamlarının dünyanın dört bir yanına yayılarak ticaret yaptıklarına dikkati çeken Yılmaz, Vietnam ile Kayseri arasında yapılabilecek sosyal ve kültürel antlaşmalara açık olduklarını dile getirdi.

Ziyaretin ardından Vali Yılmaz Büyükelçi Cuong'a plaket takdim ederken, Cuong da Yılmaz'a ülkesine özgü ipek kumaş üzerine yapılmış tablo hediye etti.

Muhabir: Esma Aygün / İsmail İçer

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: