Vietnam Heyeti İş Adamlarıyla Görüştü

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nın (TSO) düzenlediği ‘Ülke Günleri’ kapsamında Samsun’a gelen Vietnam heyeti Samsunlu...

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nın (TSO) düzenlediği ‘Ülke Günleri’ kapsamında Samsun’a gelen Vietnam heyeti Samsunlu işadamları ile bir araya geldi.

Samsun TSO toplantı salonunda düzenlenen toplantıya TSO Başkan Yardımcısı Mustafa Kemal Şahin, Meclis Başkanı Sedat Demirci, Vietnam Büyükelçiliği Ticaret Ofisi Başkanı ve Ticari Konsolosu Nguyen Tuan Quang, Vietnam Ticaret Ataşesi Tran Ngoc Ha ve iş adamları katıldı. Samsun TSO Meclis Başkanı Sedat Demirci, “İki ülke arasındaki ticaret hacmimiz 1 milyar dolar civarında. Fakat bunun zamanla artacağını, biz onlardan tekstil ve tabi kauçuk ağırlıklı olmak üzere tropikal meyve oradan gelip, Türkiye’de işleniyormuş. Fakat bizim onlara sattığımız kozmetik, ilaç, araç yedek parçaları gibi ürünlerdir. Bugünkü işadamları ile görüşmelerinde ticari alanda neler yapabilirizi konuşacağız. Globalleşen dünyada sınırlar kalktı. Artık herkes ihtiyaçlarını tedarik etmek durumundadır. Yani buna dünya ne kadar ambargo uygularsa uygulasın mesela Suriye ve İran’a uygulanan ambargolar bir şekilde deliniyor. Çünkü onlarında temel ihtiyaçları var. Bunların bir şekilde karşılanması lazım. Mesafelerinde önemi kalmadı. Japonya’dan alışveriş yapıyorsak, Vietnam’dan da yapabiliriz. Çin’den de yapabiliriz. Bugünkü ziyaretlerin her iki ülke içinde faydalı olacağı kanaatindeyim” dedi.

Reklam
Reklam

Samsun’da bulunmaktan dolayı çok memnun olduklarını ifade eden Vietnam Büyükelçiliği Ticaret Ofisi Başkanı ve Ticari Konsolosu Nguyen Tuan Quang, “İş adamlarının bu toplantıdan bulunmasından da çok memnunuz. Son yıllarda Vietnam ve Türkiye arasındaki ilişkiler artmaktadır. Biz biliyoruz ki, Türkiye bir sanayi ülkesi ve her iki ülkelerde gelişmekte olan ülkelerdir. İki ülkenin şirketleri hem ticaret, hem de yatırım anlamında daha fazla işbirliği yapabilirler. 2011 yılında iki ülke arasındaki ticaretin hacmi 1 milyar dolar civarındaydı. Bu yıl bu meblağ 1.2 milyar dolara çıkmasını bekliyoruz. Sadece ticarette değil, diğer alanlardaki ilişkilerde de daha fazla gelişme olacağını düşünüyorum. Bu ilişkilerin geliştirilmesiyle ilgili olarak hem Vietnam’dan hem de buradan şirketler karşılıklı olarak gidip gelebilir. Bu görüşmelerle ticaret hacmi arttırılabilir” diye konuştu.

Konuşmaların ardından iş adamlarına ‘Vietnam Ekonomisi ve Vietnam - Türkiye İlişkileri’ ile ilgili sinevizyon gösterisi yapıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: